Tratament acnee: Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le faci?

Atunci când vine vorba despre tratament acnee, fiecare persoană își dorește să găsească un truc minune. În realitate, rețeta nu este deloc simplă și implică cel puțin o vizită la un cabinet dermatologie cluj, dar și evitarea conștientă a celor mai frecvente greșeli pe care le fac multe dintre persoanele care se confruntă cu acneea.

Specialiștii ne îndeamnă să nu mai amânăm vizita la dermatolog, chiar dacă forma de acnee cu care ne confruntăm este una minoră, dar și să evităm aceste obiceiuri care nu fac altceva decât să înrăutățească problema:

Tratament acnee improvizat

Trăim în era în care social media are un impact puternic asupra noastră, iar recomandările de produsele destinate îngrijirii pielii nu fac altceva decât să ne determine, de multe ori, să urmăm un tratament acnee haotic, care nu se potrivește tipul nostru de ten sau stadiului în care se află afecțiunea în cazul nostru. 

Este important să te adresezi unui medic specialist, care să vină cu o formulă de tratament acnee personalizat, adaptat nevoilor tale!

Lipsa constanței în rutina de îngrijire

O cremă aplicată o dată pe săptămână ori o demachiere a feței doar în zilele în care purtăm machiaj nu reprezintă, sub nicio formă, rețeta unei rutine de îngrijire. În mod ideal, aceasta ar trebui repetată de două ori pe zi: dimineața și seara. Pașii obligatorii ai unei rutine de bază sunt curățare, tratare, hidratare și, foarte important, protecție solară (pentru rutina de dimineață). În funcție de tipul de ten și de formula de peeling, se recomandă o exfoliere a tenului o dată sau de două ori pe săptămână.

Absența acestei rutine va determina blocarea porilor cu sebum, ceea ce va favoriza apariția sau agravarea acneei. Atenție! Nici curățarea agresivă nu este o soluție! Tenul se va usca excesiv, ceea ce va provoca o secreție și mai abundentă de sebum.

Stoarcerea coșurilor, un obicei care ne face rău

De fiecare dată când consultăm un specialist de la un cabinet dermatologie Cluj, primim același sfat: să evităm stoarcerea coșurilor! Acnee este, în esență, o infecție cutanată, iar prin stoarcere, aceasta se răspândește la nivelul tenului, cauzând apariția unei forme și mai violente de acnee.

În plus, orice intervenție la nivelul coșului nu face altceva decât să prelungească și mai tare perioada de vindecare, iar, în multe dintre cazuri, favorizează apariția petelor și cicatricilor post acneice!

Ai nevoie de un tratament acnee corect? Adresează-te unui cabinet dermatologie Cluj! Clinica Derma Elite oferă o gamă largă de soluții, eficiente în diagnosticarea și tratarea adecvată a fiecărei forme în parte. Dacă și tu te confrunți cu această problemă, nu ezita să apelezi la ajutorul specialiștilor de aici!