Casele de marcat potrivite pentru transportatorii rutieri de persoane. Mai au sase luni la dispozitie!

Transportatorii rutieri de persoane, care fac regulat curse intre localitatile din Romania, vor fi obligati prin lege sa isi ia case de marcat cu jurnal electronic pana in luna ianuarie 2020. Aceste masuri fiscale sunt inscluse in Legea nr. 136/2019 care a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 587 din data de 17 iulie 2019.

Operatorii de transport rutier care efectueaza transport de persoane prin servicii regulate in trafic national au obligatia sa doteze autovehiculele cu care executa aceste servicii, cu aparatele de marcat electronice fiscale prevazute la art. 3 alin.2 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparatele de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in termen de 6 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi”, adica pana pe 20 ianuarie 2020, potrivit actului normativ.

Transportatorii rutieri internaționali de persoane erau obligați pana acum sa foloseasca aparate de marcat fiscale, însă vor fi scutiti de aceasta regula fiscala de acum incolo. De asemenea, se exceptează de la obligatia de utilizare a casei de marcat ,,transportul public de calatori in interiorul unei localitati pe baza de bilete sau abonamente tiparite conform legii, precum si cu metroul.”

Controlul functionarii si utilizarii aparatelor de marcat electronice fiscale, constatarea contraventiilor, precum si aplicarea sanctiunilor se fac de catre structurile din cadrul Ministerului Finantelor Publice, Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si organele sale subordonate, stabilite prin ordin al ministrului finantelor publice, respectiv al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, de catre structurile competente din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si organele sale subordonate, precum si de catre Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier.” , mai este specificat in noul act normativ.

Ce case de marcat sunt potrivite pentru transportatorii rutieri de persoane?

Companiile care transporta persoane intre localitatile din Romania vor fi nevoite sa analizeze bine ofertele la casele de marcat de pe piata in urmatoarea perioada. Exista cateva criterii de selectie la care administratorul unei firme trebuie sa fie atent atunci cand achizitioneaza aparatele fiscale pentru masinile detinute.

Principala regula pe care trebuie sa o indeplineasca un aparat fiscal este sa aiba acreditare de la ANAF, adica sa fie achizitionat de la un distribuitor autorizat.

In activitatea de transport de persoane este utila dotarea cu un model usor de manipulat, asa cum este casa de marcat portabila Orgtech Teo de la amef.ro. Acest aparat fiscal are baterie si adaptor pentru masina.

casa de marcat electronica Orgtech Teo

Orgtech Teo este prima casa de marcat cu garantie nelimitata in condițiile încheierii unui contract de service (valabil doar pentru București si Ilfov in prezent). Excepție fac defectele cauzate de foc, contacte cu lichide sau șocuri mecanice.

Orgtech Teo este un model care se pliaza perfect pe nevoile transportatorilor rutieri de persoane intre localitatile din Romania. De asemenea, este potrivita si pentru companiile de ridesharing, cum ar fi Uber, Bolt, Yango ori Clever.

Amef.ro propune solutii de finantare viabile pentru firmele care au mai multe masini. Procesul de finantare se poate face prin factoring la Banca IFIS, care propune solutii personalizate de acordare a sprijinului financiar.