Cashflow-ul si recuperarea de creante. De ce sunt atat de importante pentru afacerea ta?

Orice manager sau proprietar de afacere, indiferent daca aceasta are 10 angajati sau 1000, isi doreste un cashflow pozitiv si doreste sa evite pe cat posibil firmele de recuperare creante.

Insa nu toate firmele de recuperare creante sunt la fel. Intr-adevar, exista anumite companii care sunt interesate doar proiecte punctuale, fara a investi in educatie financiara si fara sa fie interesate de sustenabilitate sau viitor.

Insa nu este si cazul companiei Intrum Romania. Aici, cei 250 de profesionisti din cadrul companiei, trateaza serios, etic si sustenabil fiecare caz si intarziere de plata, fie ca este vorba despre persoane juridice sau persoane fizice.

Educatia financiara este de asemenea un aspect abordat de catre Intrum in majoritatea campaniilor desfasurate. De exemplu, in campania Cashflow Detox, compania isi propune sa ofere catre trei IMM-uri, servicii de credit management si recuperare creante cu 0% comision, pentru ca acestea sa isi rezolve eventualele probleme de cashflow negativ.

De cele mai multe ori, pentru a-si dezvolta business-ul pentru si a-si pastra clientii, peste 60% dintre IMM-uri accepta termene de plata cu care nu sunt confortabile si care, de obicei, nu sunt respectate.

De aceea, specialistii financiari din cadrul Intrum, recomanda managerilor, propietarilor de afaceri dar si directorilor financiari sa nu astepte foarte mult timp dupa ce termenul scadent al unei facturi emise este depasit. Cu cat o factura este trimisa spre colectare mai repede, cu atat sunt mai multe sanse ca aceasta sa fie platita.

A trimite creantele si facturile restante catre o companie a carei activitate principala este recuperarea de creante, va ajuta managerii si propietarii de business-uri sa se concentreze pe cresterea afacerii, dezvoltarea de noi produse sau atragerea de noi clienti, activitati care nu pot fi externalizate si care sunt vitale pentru orice companie care isi doreste o crestere sustenabila.