Cât de Important este Serviciul de Consultanță și Asigurare Daune. Cum te Ajută un Broker de Asigurări

În România, o serie e asigurări sunt obligatorii (RCA, PAID, malpraxis), altele sunt doar recomandate, dar importanța lor nu poate fi în niciun caz neglijată. Iar în momentul în care se produce un incident și se stabilește dauna, consilierea și asistența unui broker de asigurări poate fi crucială.

Domeniul asigurărilor este unul extrem de vast, iar legislația care îl reglementează, extrem de stufoasă. Și nu sunt puține situațiile (mai ales în cazul RCA) în care apar întârzieri nejustificate, interpretări eronate ale legii sau chiar rea-credință, cazuri în care persoana asigurată poate ieși în pierdere, dacă nu cunoaște bine legea sau dacă nu este atent la completarea formularelor necesare stabilirii daunei. Și practica a dovedit că asistența unui broker asigurări este cea mai indicată pentru întocmirea unui dosar legal și corect.

Asigurarea în ceea ce privește daunele este un proces prin care se stabilesc condițiile în care o persoană fizică sau o companie sunt despăgubite atunci când se întâmplă incidente nedorite. Și deși procesul de asigurare este corect și funcțional, se poate întâmpla ca uneori să apară probleme neprevăzute, care să îngreuneze rezolvarea situațiilor dificile. Pentru corectitudine și rezolvarea rapidă a dosarelor, cea mai bună opțiune este un  serviciu de consultanță și asigurare daune.

De câțiva ani, Leader Team Broker are un astfel de de serviciu, pe care îl pune la dispoziția clienților săi. Consultanții brokerului de asigurări analizează cu promptitudine dosarele de daună și fac totul ca să obțină pentru clienții lor cele mai avantajoase oferte de la asigurători. 

Ce face serviciul de consultanță și asistență daune pentru clienți

Studiile arată faptul că asistența specializată, chiar de la momentul stabilirii și încheierii poliței de asigurare, reduce semnificativ posibilitatea de a întâmpina dificultăți atunci când este nevoie de decontare în cazul unui incident. Un consultant își asistă clienții la deschiderea dosarului de daună, documentează cazului, analizează dosarul și oferă soluții.

Experiența în gestionarea unui număr variat de situații întâlnite pe teren contribuie la rezolvarea rapidă a litigiilor și problemelor care apar în dosarele de daună. Așadar, consultanții Leader Team oferă consiliere de specialitate de la începutul procesului de asigurare și până în momentul în care este necesara decontarea și sunt un intermediar, care își reprezintă clienții, cu seriozitate și profesionalism, în demersul lor de decontare a polițelor. 

În acest fel, clienții scapă de bătăi de cap și câștigă un timp pe care îl pot folosi în alte scopuri, economisesc bani în momentul în care au nevoie de decontarea rapidă a sumelor aferente polițelor de asigurare, beneficiază de asistență specifică și la nivel juridic, banii se decontează rapid și, în plus, întregul proces se desfășoară fără stres și fără griji, pentru că specialiști cu experiență și cunoștințe în domeniu le oferă consultanță pentru decontarea daunei.

Pentru că fiecare tip de asigurare încheiată este unică, creionată după profilul, nevoile și cerințele clientului, atunci când se solicită acoperirea financiară pentru producerea unui incident, soluțiile ar trebui să fie tot personalizate. Iar consultanții Leader Team urmăresc dosarul de la început și până la încasarea daunei și oferă cea mai bună consiliere specifică pentru fiecare client în parte.