Cauți covoare pentru copii? Iată ce modele vor face dormitorul să zâmbească!

Câteodată, un covor potrivit poate schimba radical aspectul unei încăperi, mai ales atunci când vine vorba de cea mai îndrăgită cameră din întreaga locuință – camera copiilor. Disponibile într-o gamă variată de culori și modele, covoarele pentru cei mici au rolul de a-i înveseli și de a crea un spațiu primitor. În plus, aceste piese mici și drăgălașe le oferă prichindeilor tot confortul necesar în zilele în care devin principalul lor loc de joacă. Însă tocmai această diversitate îi pune pe părinți în dificultate, îngreunându-le procesul de selecție. Dacă te întrebi cum alegi cele mai frumoase covoare pentru copii, iată câteva sfaturi prețioase pe care le poți avea în vedere înainte de a merge la cumpărături!

Culoarea înveselește atmosfera
Atunci când alegi covoare copii, e important să ții cont de aspectul camerei și de mobilierul din interior. E important ca nuanța acestora să se potrivească cu stilul dormitorului celui mic, astfel încât să existe un echilibru vizual. Optează întotdeauna pentru culori vesele, calde, în ton cu personalitatea juniorului, întrucât acestea vor înviora atmosfera și vor crea un ambient relaxant. Evită, pe cât posibil, culorile mult prea stridente sau nuanțele întunecate care îi pot transmite micuțului o stare de anxietate. Modelele de covoare pentru copii în culori neutre, precum gri, maro, bej poate sunt mai ușor de întreținut, însă nu vor aduce un aer ludic încăperii, ci îi vor da o notă sobră, total nepotrivită pentru o fire inocentă. De asemenea, caută să îi oferi copilului o lume de poveste cu ajutorul imprimeurilor drăgălașe care se regăsesc pe covoare. Alege personaje din desene animate care îi plac, prințese și zâne dacă e fetiță sau mașinuțe și roboți dacă e băiat.

Materialul de înaltă calitate ține praful și acarienii la distanță
Înainte de a cumpăra covoare pentru copii, e important să ții cont de materialul din care sunt confecționate. Orientează-te către covoare pentru copii rezistente și ușor de întreținut. Spre exemplu, specialiștii în pediatrie recomandă modele cu fir scurt și subțire pentru că sunt ușor de curățat iar praful poate fi eliminat mai repede. Covoarele cu fir gros sunt medii excelente în care acarienii se pot dezvolta, prin urmare acestea sunt de evitat.

Dimensiunea potrivită conferă un aspect aerisit
În trecut, exista obiceiul ca părinții să cumpere covoare pentru copii cât mai mari, care acopereau în întregime pardoseala, astfel încât cel mic să nu răcească atunci când se plimbă desculț. Acum mentalitatea s-a schimbat, întrucât există numeroase modele de covoare de dimensiuni reduse pentru copii, care asigură tot confortul termic în încăpere. Dincolo de utilitatea lor, modelele de dimensiuni reduse au rolul de a conferi un aspect aerisit încăperii și un plus de luminozitate. Pentru o cameră primitoare, optează pentru covorașe ovale sau rotunde care dau tonul veseliei în dormitorul juniorului. În funcție de modul în care este amplasat mobilierul, poți opta și pentru covoare decupate în anumite forme pe care cel mic le îndrăgește, astfel încât să te asiguri că ai creat un univers destinat relaxării.

În alegerea unor covoare pentru copii simpatice și extrem de funcționale care să însuflețească atmosfera îți stă la dispoziție site-ul Favi.ro, loc în care vei găsi o varietate de modele ideale pentru camera micuțului tău.