13 motive pentru care unii antreprenori PIERD in business atunci cand altii CASTIGA!

   Te-ai intrebat vreodata de ce unele persoane isi pot dezvolta afaceri de succes, iar altele esueaza rapid in mediul business, desi ideea lor nu este, neaparat, una proasta? Descopera ce nu trebuie sa faci daca vrei sa iti maximizezi sansele de reusita!

Iata care sunt motivele pentru care majoritatea business-urilor nu isi ating niciodata adevaratul potential

 

  1.    Lipsa planificarii eficiente – multe afaceri esueaza pentru ca nu exista un plan, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung, care sa cuprinda date si obiective de atins, prin intermediul carora se poate masura progresul.
  2.    O conducere defectuoasa – in calitate de antreprenor, este necesar sa cunosti toate aspectele business-ului tau, sa motivezi echipa cu care lucrezi si sa iei deciziile potrivite. Multe afaceri dispar din cauza ca liderii lor nu au skill-urile de leadership necesare, lucru care afecteaza toate ariile, de la cea financiara, la echipa.
  3.    Lipsa diferentierii pe piata – oricat de bune ar fi produsele sau serviciile pe care le oferi, daca afacerea ta nu ofera o alternativa unica fata de restul business-urilor din aceeasi nisa, nu vei avea succes.
  4.    Lipsa strategiilor de marketing – odata ce ai gasit lucrurile care te diferentiaza de alti antreprenori, ai nevoie de ajutorul unor specialisti in marketing si promovare, atat online, cat si offline, care sa faca cunoscute publicului produsele ori serviciile tale. Lucreaza cu o agentie ce ofera servicii de promovare a site-ului ce are experienta pe piata si un numar mare de angajati!
  5.    Ignorarea clientilor – este foarte important sa iei in considerare laudele, dar mai ales criticile clientilor tai. Acestea te vor ajuta sa-ti imbunatatesti activitatea si sa creezi o legatura stransa cu cei fara de care afacerea ta nu ar functiona.
  6.    Lipsa capitalului – acest lucru poate afecta relatia ta cu  potentialii investitori si pune sub semnul intrebarii viabilitatea business-ului tau si capacitatea acestuia de a merge mai departe.
  7.    Managment-ul ineficient – gestionarea gresita a unor situatii cheie, atat in raport cu clientii, cat si cu colaboratorii sau angajatii garanteaza esecul unei intreprinderi.
  8.    Investiile masive in zone inutile – pentru a avea succes, trebuie sa stii cand, cum si in ce sa investesti. De exemplu, la inceputul unei afaceri, nu ai nevoie de un numar mare de angajati, pe care vei consuma resurse in mod inutil. Trecerea trebuie facuta treptat, in conformitate cu dezvoltarea business-ului tau.
  9.    Locatia nepotrivita – daca ai un business in mediul offline, cum ar fi un magazin sau un restaurant, locul in care acesta este amplasat este la fel de important precum calitatea serviciilor. Trebuie sa te asiguri ca zona este una accesibila si vizibila, pentru a atrage cat mai multi clienti.
  10.    Lipsa profitului – in momentul in care observi ca nu obtii un profit de pe urma business-ului tau, trebuie sa regandesti strategia si sa iei masurile necesare pentru ca acest lucru sa se schimbe pana nu este prea tarziu.
  11.    Folosirea fondurilor in scop personal – orice antreprenor de succes stie sa faca diferenta intre capitalul propriu si cel al firmei sale.
  12.    Extinderea in arii prea numeroase ori diferite – in mod ideal, focusul tau ar trebui sa ramana in domeniul de baza sau in altele asemanatoare, cel putin pana in momentul in care te bucuri de un succes rasunator in acea piata.
  13.    Parteneriatele nepotrivite – atunci cand te lansezi in mediul de afaceri, este important sa ai alaturi de tine persoanele potrivite, cu care impartasesti aceleasi scopuri si aceeasi viziune.