Ce acte sunt necesare pentru schimbarea permisului auto

Obtinerea unui permis auto nou sau preschimbarea acestuia poate fi un proces istovitor, in special daca nu avem asupra noastra toate actele necesare. Din acest motiv, dorim sa venim in ajutorul celor care au nevoie de lamuriri in privinta documentelor obligatorii, pentru obtinerea usoara a unui permis auto nou:

– Actul de identitate (atat original, cat si copie);

– Dovada platii contravalorii permisului;

– Permisul a carui preschimbare o soliciti in original + copie (daca solicitarea preschimbarii o faci dupa expirarea valabilitatii permisului);

Fisa medicala permis auto (eliberata de o unitate autorizata) din care sa rezulte ca esti apt pentru a conduce.

De asemenea, cei care solicita un permis nou in urma schimbarii numelui vor trebui sa aiba asupra lor urmatoarele documente aditionale:

– cerere tip;

– permis conducere (dovada) + copie;

– fisa conducatorului (dactilografiata);

– act schimbare nume + copie;

– fisa medicala in original + copie (este necesara doar la eliberarea unui permis cu o noua valabilitate administrativa).

Ce este fisa medicala pentru permisul auto si cum poate fi obtinuta?

O fisa medicala permis auto poate fi emisa doar de catre o clinica autorizata si este folosita pentru a determina daca persoana solicitanta este apta pentru a conduce autovehicule. Toate investigatiile medicale facute cu scopul de a schimba sau obtine un nou permis se fac in centre autorizate, care au un contract incheiat cu sistemul de asigurari. Totusi, exista un mare numar de persoane care se prezinta la DRPCIV fara a avea acest act asupra lor.

De aceea, credem ca este important sa clarificam o serie de detalii legate de obtinerea unei fise medicale pentru permisul auto: durata, pretul si actele necesare.

Astfel, pentru a obtine rapid fisa medicala permis auto va trebui sa te prezinti la o clinica autorizata avand asupra ta urmatoarele acte:

– Buletin / Carte de identitate;

– Fisa de scolarizare – in cazul celor care urmeaza scoala de soferi;

– Adeverinta de la medicul de familie in care sa se mentioneze ca solicitantul este apt pentru a conduce (sau parafa din partea medicului de familie pe fisa pentru permisul auto la punctul B), in cazul in care pacientul figureaza cu boli cronice in evidenta medicului de familie;

– Scrisoare medicala de la medicul diabetolog in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si recomandarea daca solicitantul este apt pentru a conduce (in cazul bolnavilor de diabet).

In cazul in care porti ochelari, este indicat sa ii ai asupra ta atunci cand te prezinti la unitatea medicala respectiva.

Ce pret are o fisa medicala pentru permis auto?

Cu toate ca preturile pot varia mult, in functie de clinica, la StandardMed poti obtine o fisa medicala pentru permisul auto pentru doar 125 de Lei! In plus, ai garantia ca pleci acasa cu fisa medicala in maxim o ora si jumatate de la completarea formularelor, iar in cazul in care acest interval este depasit, ti se va restitui jumatate din suma!

Trebuie de asemenea sa retii ca o fisa medicala pentru permisul auto are o valabilitate de 6 luni de la data intocmirii, indiferent de localitatea emitenta.

Acest document este necesar doar pentru permise cu o noua valabilitate, adica doar pentru schimbarea unui permis expirat sau obtinerea unui permis nou.

Iata cazurile in care nu este necesara fisa medicala:

– cand permisul a fost pierdut;

– daca permisul a fost furat;

– cand permisul s-a deteriorat;

– daca titularul permisului si-a schimbat numele.