Ce este macroeconomia si cat de importanta este pe piata valutara?

Maroceconomia este o parte a stiintelor economice care studiaza toate procesele si fenomenele economice ce au loc la nivel national sau chiar la nivel international. In macroeconomie sunt analizati factori precum input-urile si output-urile nationale, inflatia, somajul, cresterea economica sau ciclul economic.

Macroeconomia este extrem de complexa, motiv pentru care da nastere unor joburi precum cel de macroeconomist. Nu doar macroeconomistii pot sa analizeze si sa profite de pe urma informatiilor macroeconomice. Cei care tranzactioneaza pe piata Forex pot, de asemenea, sa beneficieze extrem de mult de pe urma acestor informatii.

Cum influenteaza macroeconomia piata valutara?

Atunci cand vine vorba despre tranzactionare, datele macroeconomice pot sa aiba un impact major asupra preturilor si sa provoace o volatilitate considerabile.

Tocmai de aceea, cele mai mari platforme de tranzactionare prezinta stirile macroeconomice majore si considera aceasta parte a economiei drept esentiala pentru un broker de succes.

Conform celor de la RedaktionsTest.net, elementele macroeconomice care influenteaza cel mai mult sunt urmatoarele:

  • Modul in care evolueaza piata muncii. Este unul dintre cei mai importanti indicatori macroeconomici, mai ales in societati de consum cum este cea din America, unde 70% din activitatea economica este bazata pe cheltuielile realizate de oameni.
  • Inflatia. Valoarea inflatiei este un alt indicator extrem de important, deoarece poate sa dea informatii clare despre stabilitatea preturilor. Tranzactionarea pe o platforma precum Abracadabra trebuie sa se faca intotdeauna tinand cont de valoarea inflatiei din zonele in care circula monedele tranzactionate. Unul dintre cele mai importante indicatoare ale inflatiei este Indicele Preturilor de Consum. Daca IPC este mai mare decat asteptarile, presiunile inflationiste sunt foarte mare si exista posibilitatea de apreciere a monedei.
  • PIB-ul. Este adevarata culoare a unei economii si este cel mai cuprinzator indice macroeconomic ce poate sa fie analizat. PIB-ul este produsul intern brut al unei tari si influenteaza foarte mult atat finatarea personala, cat si investitiile si modul in care sunt create locurile de munca.

Analiza indicelor macroeconomici este extrem de importanta, insa este bine sa fie realizata cu atentie. In fiecare zi apare zgomot inutil in piata, cu date macroeconomice care nu au o relevanta foarte mare. Este foarte simplu pentru un incepator sa fie coplesit de toate aceste informatii.

In calitate de trader, orice persoana trebuie sa stie care sunt indicii ce pot influenta pozitiile deschise si sa le monitorizeze doar pe acelea, fara sa tina cont de informatiile inutile.

De multe ori, un trader incepator trebuie sa se ghideze in functie de informatiile oferite de cei mai experimentati pana in momentul in care reuseste sa faca o analiza proprie si sa ia decizii in consecinta. Platforme precum IQ Option ofera o multime de informatii relevante atat in ceea ce priveste macroeconomia, cat si in ceea ce priveste alti factori care pot influenta piata valutara, in asa fel incat sansele oricui de a avea succes pe o astfel de piata sa fie cat mai mari.