Ce ofera Rasnov atat de special incat este considerat o destinatie turistica atractiva?

Situat in partea sud-vestica a Depresiunii Barsei, chiar la poalele muntilor Bucegi si la capatul nordic al culoarului Rucar Bran si Cheia Predeal, Rasnov este una dintre cele mai frumoase destinatii turistice din Romania, fiind locul preferat a zeci de mii de oameni in fiecare an.

Cu o istorie frumoasa, bogata si infloritoare, aceasta localitate si-a castigat renumele atat datorita preparatelor traditionale specifice, absolut delicioase, datorita faptului ca toti cei care cauta cazare in Rasnov au de unde sa aleaga in functie de propriile nevoi si nu in ultimul rand, datorita obiectivelor turistice imbietoare, care ajuta turistii sa intre intr-o poveste care dainuie de secole.

In ceea ce priveste modalitatile de acces catre Rasnov, turistii au la dispozitie intrarea de pe DN73 cu masina sau cu mijloacele de transport in comun. Mai mult, exista si un tren care circula frecvent pe ruta Brasov-Rasnov si care este extrem de popular, oferind turistilor posibilitatea de a ajunge la destinatie intr-un timp cat mai scurt.

Potrivit CazareRasnov.ro, Rasnov este locul perfect pentru petrecerea timpului liber din cel putin urmatoarele motive

Toata lumea merita din cand in cand sa evadeze din marile orase, impanzite de aglomeratie si trafic, iar Rasnov este o alegere minunata in acest sens, indiferent daca turistii vor sa petreaca aici doar un weekend sau un concediu intreg. Lista de festivaluri si obiective turistice din zona este una bogata, oferind oamenilor posibilitatea de a se putea bucura intotdeauna de locuri si evenimente deosebite.

Imediat dupa ce isi gasesc varianta de cazare la munte potrivita, turistii pot incepe sa caute obiectivele pe care isi doresc sa le viziteze. O lista pregatita in prealabil ii va ajuta sa viziteze tot ceea ce zona are de oferit.

Rasnov ofera o serie de obiective turistice deosebit de atractive

Cunoscuta drept una dintre cele mai vechi cetati taranesti din Transilvania, Cetatea Rasnov a fost mentionata pentru prima data in documente oficiale in anul 1335, iar zidurile care au ramas in picioare pana astazi amintesc celor care vin aici de viata tumultuoasa pe care au avut-o oamenii odinioara. Cetatea este marginita de un zid fortificat impresionant, care este dotat cu un turn patrat, iar in interior poate fi vizitat muzeul de arta feudal, in care sunt expuse armuri, galerii, piese de mobilier de epoca, dar si porturi specifice sec. al XIV-lea.

Situata intr-o loc de poveste, sculptata intr-o formatiune stancoasa, biserica Paganilor sta marturie pentru vremurile de odinioara, atunci cand se spune ca un grup de turci, care a scapat cu viata in urma unui atac asupra cetatii Rasnovului si-a gasit aici un loc de rugaciune. Astazi, bisericuta atrage cu precadere turistii carora le place sa petreaca timpul in aer liber, descoperind istoria care s-a tesut aici peste ani.

Cei de la CazareRasnov.ro le recomanda persoanelor care ajung in Rasnov sa mearga si la cetatea Bran, un loc impunator prin frumusetea care taie rasuflarea oricui, dar si la pestera Dambovicioara sau Mausoleul de la Mateias! Acestea sunt obiective turistice minunate, care pot fi vizitate atat in weekend, cat si in timpul saptamanii si care isi deschid portile pentru curiosii care sunt atrasi de istorie, dar si de arhitecturi de diferite tipuri!

Mai mult de atat, de pe lista lucrurilor de facut in Rasnov nu pot lipsi Dino Parc, pestera Valea Cetatii, pestera Rasnoavei si cheile Rasnoavei. In concluzie, Rasnov are ceva pentru fiecare, iar apropierea de orasul Brasov nu poate fi decat un plus atractiv pentru orice vacanta.