Ce să faci în cazul în care câinele tău a înghițit un obiect de pe stradă?

Dacă ai un câine, mai mult ca sigur îl scoți zilnic la plimbare. În cazul în care câinelui tău îi place să ia în gură tot ce găsește pe jos, atunci plimbarea prezintă anumite pericole. Indiferent dacă e vorba despre plimbări prin spatele blocului, prin parc sau prin alte zone, există obiecte pe care câinele tău le poate apuca și chiar înghiți.

Care sunt pașii de urmat?

În primul rând, dacă observi câinele că a înghițit ceva, verifică dacă se îneacă. Există obiecte care îi pot afecta abilitatea de a respira, cum ar fi bucăți de lemne sau de os. În cazul în care căile respiratorii îi sunt parțial blocate, vei observa cum câinele va începe să tușească sau va încerca să atingă gura cu laba. Dacă nu mai poate respira deloc, atunci nu va scoate niciun sunet, de aceea e important să îi cunoști limbajul corporal.

Dacă dă semne că se îneacă, nu mai sta pe gânduri și acționează! Verifică dacă are ceva blocat în gât și dacă poți scoate acel obiect cu ușurință. Dacă nu îl poți scoate, începe să îi aplici manevra Heimlich, exact ca unei alte persoane. Sună în același timp și la ambulanta veterinara.

În al doilea rând, dacă observi un obiect în gâtul câinelui care nu îi împiedică abilitatea de a respira, sună veterinarul. Nu încerca să scoți singur obiectul pentru că e posibil să îi rănești gâtul, mai ales dacă e vorba despre obiecte ce pot forma așchii.

Care sunt obiectele pe care câinele le poate înghiți de pe stradă?

Unele obiecte se găsesc în cantități mai mari decât altele. Cele mai comune obiecte pe care câinele tău le poate înghiți sunt: pietre, lemne, oase, chiștoace de țigară, gumă de mestecat și ambalaje de la alimente.

Chiar dacă ți se pare că obiectul nu a fost înghițit sau că reacția este una normală, ar fi o idee bună să mergi cu câinele la un control la veterinar. Un specialist poate determina cu exactitate starea animalului tău de companie și te poate trimte până la farmacie veterinara sector 3 de unde să iei un tratament.

În ziua de astăzi există multe obiecte pe care câinele tău le poate înghiți de pe stradă. Ca în orice situație dificilă, important e să nu te panichezi și să evaluezi corect situația. Nu uita că poți apela întotdeauna la specialiști care să vină să îți ofere suport.

CategoriiFără categorie