Ce sunt filtrele de apă cu nanofiltrare și ce avantaje oferă

Cu toate că este esențială pentru organismul uman, alcătuit în proporție de 70% din apă, lichidul care curge la robinet poate fi dăunător corpului nostru. Impuritățile și diversele substanțe care se regăsesc adesea în apa considerată potabilă pot avea un impact negativ asupra sănătății. 

Așadar, pentru a limita absorbția de minerale, reziduuri chimice, azotați, clor sau detergenți în organism există posibilitatea de a monta filtre de apă cu nanofiltrare. Acestea au o mulțime de beneficii dar, cel mai important, ne oferă o apă sănătoasă și gustoasă.

Ce sunt filtrele de apă cu nanofiltrare

Tehnica de nanofiltrare s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani și a devenit una dintre cele mai des folosite soluții folosite pentru îmbunătățirea calității apei. Filtrele de apă cu nanofiltrare sunt, în fapt, membrane cu un grad de filtrare foarte fin. Dimensiunea porilor unui astfel de produs este de 0,001 microni, ceea ce înseamnă că filtrele pot elimina foarte mulți compuși organici și anorganici, săruri și virusuri din apă. 

Caracteristica particulară a acestor elemente o reprezintă tocmai membranele cu o permeabilitate mai mare, care pot fi spiralate și cu o sensibilitate aparte la colmatare sau tubulare, ideale pentru mediul industrial deoarece rezistă foarte bine la colmatare. De asemenea, o proprietate aparte a acestor filtre ține și de presiunea necesară la intrare a apei, care trebuie să fie de cel puțin 2 bari.

Procesul de nanofiltrare se desfășoară în timpul presiunii, prin separarea moleculelor în funcție de dimensiuni. Astfel, prin intermediul acestei metode se rețin molecule organice și anorganice până la o dimensiune cuprinsă între 200 și 400 g/mol, fiind facilitată obținerea unui lichid pur, fără microorganisme.

Ce avantaje oferă filtrele cu nanofiltrare

Cu toate că valorile anumitor substanțe care se găsesc în apa de la robinet se pot afla sub limitele maxime admise, nu este în regulă ca oamenii să consume un lichid contaminat. 

Pe termen lung, sănătatea le poate fi pusă în pericol. Din fericire, filtrele de apă cu nanofiltrare pot fi de ajutor în acest sens. Iată care sunt avantajele lor:

 • Sunt o soluție excelentă pentru eliminarea micilor poluanți;
 • Îmbunătățesc calitatea apei;
 • Păstrează mineralele pe care apa le conține, iar alte sisteme de filtrare mai fine le-ar îndepărta;
 • Contribuie la reducerea pierderilor de apă;
 • Elimină metalele grele din lichidul filtrat;
 • Diminuează conținutul de sare din apele ușor sărate;
 • Îndepărtează până la 50% din conținutul de sare și aproximativ 90% din sulfatul de calciu;
 • Pot fi utilizate și pentru îndepărtarea pesticidelor din apa de foraj;
 • Au un impact major asupra sănătății umane;
 • Reduc duritatea apei;
 • Se montează ușor și au costuri reduse.

Dacă vrei să bei o apă sănătoasă și gustoasă, atunci folosește filtre cu nanofiltrare. ‘Pe lângă faptul că permeabilitatea mai mare a membranei îți oferă economie de timp și energie, iar sistemul în sine este unul eficient din punct de vedere al cheltuielilor, filtrele păstrează și toate proprietățile bune ale apei. Practic, asigură rezultate optime pentru sănătate.