Cele mai sănătoase materiale pentru articolele de pat – Bumbacul

Cea mai importantă menire a lenjeriei tale de pat este aceea de a-ți oferi confortul termic în funcție de anotimp, precum și o senzație plăcută la contactul cu pielea. Aspectul este important, însă calitatea materialului ar trebui să primeze. Printre cele mai populare țesături pentru lenjeria de pat este bumbacul sau bumbacul satinat. Bumbacul satinat este fin la atingere, ușor strălucitor și simplu de întreținut, calități datorate procesului de satinare a bumbacului. Lenjeriile de pat sau husele de pilotă din bumbac satinat sunt testate pentru pielea sensibilă, întrucât nu provoacă alergii.

Ce material alegem pentru un somn de calitate?

Atunci când vorbim despre materialele pentru pat, ne referim la o gamă largă de opțiuni – de la materiale naturale, sintetice și până la mixuri de materiale sintetice și naturale. În mod evident, cele mai sănătoase sunt țesăturile naturale care lasă aerul să circule în timpul somnului și pielea să respire. Bumbacul de exemplu, prezintă un raport calitate-preț excelent pentru cei mai mulți clienți. Bumbacul este de mai multe tipuri (egiptean, damasc, satinat), dar se bucură de proprietăți pe care materialele sintetice nu le au și anume: durabilitatea și densitatea foarte bună. Și materialele sintetice pot fi luate în considerare, grație aspectului atractiv, însă trebuie menționat că acestea nu sunt lăudate pentru calitate ridicată.

Bumbacul, indiferent de tip, este un material antialergenic. Pentru un mediu igienic și odihnitor este important ca materialul cu care învelești patul, pernele sau pilota să permită spălarea la temperaturi mari. Încearcă bumbacul clasic sau satinat și te vei bucura atât de un somn odihnitor, cât și de o piele sănătoasă, fără iritații. Bumbacul satinat absoarbe până la 60% din umiditatea corpului. Așadar, bumbacul satinat este indicat pentru toate anotimpurile. Vara, bumbacul satinat absoarbe transpirația excesivă cauzată de temperaturile ridicate, dar menține răcoarea plăcută datorită satinului.

Huse pentru pilota din bumbac satinat

Bumbacul satinat se obține din fibră de bumbac naturală, satinată prin țesere. Husele pentru pilotă din bumbac satinat au o rezistență dovedit mai crescută, prin comparație cu bumbacul simplu. După fiecare spălare, husele și lenjeriile de pat din bumbac satinat își mențin cromatica intactă, finețea specifică, mult mai mult timp decât bumbacul obișnuit.

Bumbacul satinat se remarcă prin textura mătăsoasă, ușor răcoroasă, cu lucire delicată care insuflă o notă de rafinament dormitorului și care impresionează musafirii pe care îi găzduiești în camera de oaspeți. Dacă un articol fabricat din bumbac satinat ți se pare un pic piperat la preț, fii sigur că această investiție o vei recupera pe parcurs. Atât țesătura, cât și culorile se mențin ca noi la utilizare și spălări la temperaturi mari. Astfel, nu va mai fi necesar să cumperi iar articole de pat, deci nici să cheltui alți bani. Pentru cei care doresc o lenjerie de pat ușoară, prietenoasă cu pielea, care permite ventilația aerului și menține confortul termic al corpului în orice anotimp, atunci o husă de pilotă din bumbac satinat este alegerea cea mai inspirată.