Ce tipuri de beneficii le poți oferi angajaților din compania ta

Beneficiile oferite la locul de muncă sunt orice avantaje sau stimulente suplimentare oferite de o companie în plus față de salariu. Ele pot avea un impact semnificativ asupra angajării și reținerii angajaților.

Atunci când angajatorii oferă angajaților beneficii mari la locul de muncă, crește dedicarea și loialitatea acestora. Acest lucru poate însemna mai puțină fluctuație a angajaților și pierderi.

Iată 9 beneficii pe care le poți acorda anagajaților

1. Asigurare medicală

Un pachet de asigurarea medicală atrăgător este o modalitate excelentă de a le arăta angajaților tăi că îți pasă de ei.

Organizația plătește anumite sume de bani pentru a acoperi îngrijirea medicală a unui angajat. Aceasta include asigurarea pentru accidentări, invaliditate, moarte subită, etc. Alte tipuri de îngrijiri medicale implică controale dentare, oftalmologice, psihologice etc.

2. Reduceri din partea firmei

Aceste reduceri sunt dezvoltate exclusiv pentru angajații din corporație. De asemenea, companiile folosesc această metodă pentru a-și testa produsele pe plan intern înainte de a le lansa pe piață. Poți pune la dispoziție cele mai bune oferte și oferte alese cu atenție pentru angajații din firmă la prețuri reduse exclusiv pentru ei.

3. Vacanțe plătite

După cum sugerează și numele, acestea sunt beneficii în care un angajat este plătit chiar și atunci când își ia concediu. Pe lângă furnizarea de zile libere plătite, poți să le oferi angajaților un card de vacanță de la Sodexo.ro care pune la dispoziție cea mai diversă rețea de locații turistice din România. Acest card include atât servicii turistice, cât și cazare, transport și masă.

4. Concedii medicale plătite

Este important să ai grijă de sănătatea angajaților tăi. Crearea unei politici în care să poată beneficia de concedii medicale plătite este o modalitate excelentă de a arăta că îți pasă de bunăstarea lor. În plus, cu cât sunt mai odihniți și sănătoși, cu atât productivitatea lor va crește.

5. Planuri de pensie

O altă idee grozavă de beneficii pentru angajați pe care o poți adăuga la pachetul de compensare este să le oferi securitate financiară celor care lucrează cu normă întreagă. Acest lucru se realizează prin diferite metode, cum ar fi planurile de pensii, contract încheiat pe mai mulți ani și multe altele.

6. Bonus de performanță

Toată lumea vrea și adoră să fie apreciată. Și când îi prețuiești pe angajați pentru munca grea și realizările lor, ei continuă să aibă performanțe bune. Recompensându-i pentru performanța lor îi motivează și îi încurajează să atingă obiectivele mai eficient.

7. Programe de wellness

Programele de wellness sunt inițiate de companii pentru a încuraja angajații să mențină un stil de viață sănătos. Acestea includ programe precum abonamente la sală de sport, competiții de slăbire, renunțarea la fumat, teste de sănătate și așa mai departe.

8. Training-uri pentru angajați

O altă modalitate excelentă de a păstra angajații talentați în firmă este să-i ajuți să crească. Oferă-le resursele și capitalul necesar pentru a efectua cursuri de formare. De asemenea, poți face același lucru pentru noii angajați pentru a-și îmbunătăți abilitățile și pentru a se dezolva odată cu compania ta.

9. Împărțirea profitului

Acesta este un program de compensare prin care se oferă angajaților eligibili o parte din profiturile companiei. Acest lucru motivează angajații să lucreze pentru creșterea profitabilității companiei. De asemenea, sporește angajamentul față de obiectivele organizaționale.

Recompensarea angajaților cu beneficiile și avantajele potrivite este importantă pentru a atrage și a păstra performanța acestora. De asemenea, te ajută să-ți modelezi o companie mai diversă și mai incluzivă. Poți dezvolta aceste beneficii în funcție de dimensiunea companiei tale.

Sursă foto: Unsplash.com