Ce trebuie să știi despre tenul gras predispus la acnee

Există mai multe tipuri de ten, iar fiecare dintre ele necesită o îngrijire specifică, pentru a menține un aspect cât mai plăcut și sănătos. Când vine vorba de tenul gras predispus la acnee, lucrurile devin ceva mai dificile. Iată ce ar trebui să știi despre acesta și cum să îl îngrijești în mod corespunzător.

Cum îți dai seama dacă ai tenul gras?

Acest tip de ten este caracterizat de un exces de sebum, care se manifestă printr-un aspect lucios, vizibil în special în zona T (frunte, nas și bărbie). De asemenea, apar și porii dilatați, lucru care favorizează acumularea de sebum și de impurități, precum și formarea acneei.

Care sunt cauzele tenului gras?

O persoană poate moșteni o predispoziție pentru tenul gras de la părinții săi, însă acesta poate apărea și din cauze hormonale sau a unor factori externi (schimbări atmosferice, o igienă sau o îngrijire necorespunzătoare). Însă, acesta se poate schimba de-a lungul timpului, de aceea îngrijirea sa este foarte importantă.

Cum ai grijă de un ten gras predispus la acnee?

În primul rând, produsele de îngrijire pentru tenul gras și acneic trebuie să fie dedicate acestui tip de ten și să conțină ingredientele potrivite, care să nu fie prea agresive.

Rutina de îngrijire trebuie să înceapă obligatoriu cu etapa de curățare, care se va realiza atât dimineața, cât și seara. Nu omite curățarea de dimineață, deoarece tenul se regenerează pe timp de noapte și va secreta sebum în exces. Produsele folosite trebuie să fie delicate, iar curățarea se va realiza cu mișcări ușoare, evitând fricțiunea. Ocazional, poți apela și la un produs exfoliant, pentru o curățare în profunzime a tenului.

Următoarea etapă presupune reglarea pH-ului pielii, iar acest lucru se va realiza prin aplicarea unei loțiuni tonice. Astfel, tenul va fi pregătit pentru a absorbi crema. Da, chiar dacă ai tenul gras, etapa de hidratare nu va trebui omisă. 

Substanțele prezente în produsele de curățare afectează bariera naturală de protecție a pielii, precum și hidratarea sa naturală, iar o cremă ușoară îi va readuce echilibrul. Este important de reținut că un ten gras nu înseamnă un ten hidratat. În cazul în care această nevoie nu este satisfăcută, tenul va compensa prin a produce și mai mult sebum.

Înainte de a începe ziua, nu uita de protecția solară. Aceasta trebuie aplicată mereu, chiar și în zilele noroase sau mai reci, deoarece tenul poate fi afectat oricând de razele ultraviolete. Tenul predispus la acnee are nevoie în mod special de protecție, pentru a se putea reface mai ușor. 

Tenul gras predispus la acnee poate ridica probleme din punct de vedere estetic, însă o îngrijire adaptată te va ajuta să ameliorezi aspectul lucios și să favorizezi refacerea țesuturilor. Folosește mereu produse speciale și nu sări peste nicio etapă din această rutină.