Transporturile rutiere internaționale – avantaj competitiv pentru succesul în afaceri

Globalizarea activităților economice reprezintă o realitate a lumii în care trăim, iar succesul în afaceri depinde în mare măsură de capacitatea companiilor de a fi competitive pe piețe externe, unde să înregistreze un număr mai mare de clienți și un nivel sporit al vânzărilor.

În acest context transporturile rutiere internaționale reprezintă o resursă se eficiență și o oportunitate de extindere a activității firmelor din diverse domenii. Antreprenorii își pot dezvolta rețeaua proprie de distribuție, care să cuprindă tot managementul lanțului de aprovizionare (gestionarea fluxului de mărfuri și a resurselor financiare, informaționale și umane, de la achiziționarea de materii prime până la livrarea produselor la beneficiari) sau pot să externalizeze transporturile către firme specializate. 

În ambele variante este nevoie de autovehicule de diverse dimensiuni și caracteristici tehnice, în funcție de specificul fiecărei industrii. Astfel pot realiza o gamă largă de transporturi rutiere pe distanțe lungi, în condiții optime de siguranță și cu garanția că mărfurile ajung în stare bună la destinație, chiar și atunci când se impun cerințe speciale de securitate a încărcăturii, temperatură controlată ș.a.

Ca să furnizeze cele mai bune servicii de transport rutier, autovehiculele sunt dotate cu echipamente profesionale precum gama de  semiremorci Schmitz din Germania, care asigură flexibilitate în utilizare și calitate la prețuri accesibile.

Acest brand consacrat în domeniul logistic pune la dispoziția transportatorilor multiple opțiuni de operare: semiremorcă basculantă, semiremorcă furgon, semiremorcă frigider, semiremorcă cu prelată și obloane, semiremorcă pentru transport containere/swap body.

De ce este atât de importantă alegerea unor componente premium la transportoare rutiere? Pentru că de nivelul de calitate al acestor echipamente depind siguranța șoferului, a mașinii și a încărcăturii, rapiditatea în livrare și optimizarea costurilor.

Excelența operațională se realizează prin achiziționarea unor autovehicule profesionale, fie că este vorba despre transport de mărfuri în regim de grupaj sau de transport în regim de camion parțial sau complet. Adaptarea este foarte importantă, deoarece trebuie efectuate transporturi de mărfuri generale, mărfuri alimentare, transporturi frigorifice cu congelare sau refrigerare, transporturi rutiere de mărfuri periculoase, de deșeuri și gunoaie, transporturi agabaritice și chiar transporturi rutiere de animale vii. 

Pentru a face față cererii de autovehicule adaptate la caracteristicile transporturilor, este necesară colaborarea cu furnizori specializați, precum truck1.ro, care livrează produse certificate la nivel internațional, conform standardelor solicitate de beneficiarii din țările membre ale Uniunii Europene. 

Activitatea de transporturi reprezintă un domeniu complex, unde concurența este puternică, iar dificultățile sunt semnificative. Mentenanța flotei auto, creșterea prețurilor la carburanți, lipsa șoferilor și problemele la nivelul infrastructurii rutiere reprezintă provocări cu care se confruntă toate firmele care derulează activități de transport.

De aceea, ca să fie competitive și să realizeze profituri pe o piață cu multiple probleme, companiile trebuie să opteze pentru cele mai eficiente soluții, ce se referă în principal la alegerea unor vehicule rutiere de calitate, furnizate de branduri consacrate la nivel internațional și care asigură o rețea globală de mentenanță și intervenții rapide în caz de avarii.

Dotarea flotei auto cu cele mai bune camioane, remorci, transportere și alte vehicule rutiere asigură un nivel de eficiență superior și permite aplicarea digitalizării pe întreg lanțul logistic, pentru optimizarea costurilor și atingerea obiectivelor de performanță la nivelul întregii companii.