Cele mai citite carti de dezvoltare personala

Cartile de dezvoltare personala se afla printre favoritele celor interesati de cunoasterea indeaproape a sinelui si de vindecare a unor traume sau obiceiuri negative, pentru o evolutie in plan fizic si spiritual. Cele mai apreciate teme de catre cititori sunt cele legate de relatiile de cuplu, iubire de sine, curajul de a fi autentic, secretele succesului sau decodificarea limbajului nonverbal. Toate acestea ne ajuta sa privim viata cu alti ochi, sa ne indreptam mai mult spre valorificarea propriei persoane, inainte de a ne darui energia si resursele altora.

In acelasi timp, cartile de dezvoltare personala pot fi instrumente utile in construirea unei cariere, dobandirea succesului pe plan profesional si multe alte tipuri de astfel de realizari. Ne ajuta si pe planul personal, astazi fiind din ce in ce mai dificil sa mentinem relatii durabile si bazate pe iubire reciproca.

In cazul in care esti interesat de domeniul dezvoltarii personala, avem cateva recomandari care nu ar trebui sa-ti lipseasca din biblioteca.

Arta subtila a nepasarii – Mark Manson

Un bestseller international, “Arta subtile a nepasarii” ne face atenti asupra modul in care putem reusi sa avem parte de acel echilibru interior si exterior, intre viata de familie si cariera. In acest sens, este important sa avem deschidere si intelegere in momentele mai grele din viata, sa trecem peste orice obstacol cu incredere si cu forta de a privi inainte. Perceperea realitatii ar trebui sa fie sincera si autentica, fara sa ne lasam prada iluziei ca totul trebuie sa fie numai optimism si voie buna. Fericirea ne-o contruim si definim singuri, prin actiunile zilnice, oricat de marunte ar parea.

Controleaza-ti timpul ca sa-ti controlezi viata – Brian Tracy

Auzim din ce in ce mai des sintagma “nu am timp suficient”, dar cum se face ca exista atatia oameni de succes care reusesc sa faca tot ce isi propun in acelasi interval al unei zilei obisnuite. Secretul consta in modul de gestionare al timpului, de prioritizare a activitatilor si sarcinilor de lucru, in vederea efiecientizarii ritmului in care se desfasoara lucrurile. Brian Tracy ne invata cum sa ne impartim timpul in categorii si cum sa folosim acest timp in avantajul nostru. Afla mai multe recomandari pe tema organizarii timpului si eficientei pe coltulcolectionarului.

Curajul de a fi vulnerabil – Brene Brown

Anxietate, stari de frica si nesiguranta sunt unele dintre caracteristicele definitorii ale multor persoane din ziua de azi. De cele mai multe ori nu vedem cu ochii liberi prin ce stari trebuie sa treaca o astfel de persoana pentru a mai trai inca o zi, aparent obisnuita. Brene Brown vorbeste desre curajul de a ne recunoaste limitele si slabiciunile, dar sa continuam sa mergem mai departe, sa realizam ceea ce dorim, frica transformandu-se in motivatie. Este o invitatie sa fim sinceri cu noi insine si sa ne invingem temerile intr-un mod constient si asumat.

Secretele succesului – Dale Carnegie

Una dintre cele mai citite carti de dezvoltare personala, “Secretele succesului” ne invata care sunt micile detalii pe care sa le punem in practica in viata de zi cu zi, pentru a atinge succesul dorit, pe toate planurile. Dale Carnegie vorbeste despre maniere si comportamente in societate, modul de reactionare in unele situatii si puterea de a fi sincer cu tine si cu ceilalti in tot ceea ce intreprinzi. Totul se transforma pas cu pas, urmand acest sfaturi, pentru ca stim ca succesul nu apare peste noapte si are nevoie de o baza solida.

Distruge-ti obiceiurile nocive! – Joe Dispenza