Idei speciale de carti pentru cadouri

Cartile sunt intotdeauna o idee de cadou excelenta atat pentru cititorii fideli, cat si pentru alte categorii de persoane, interesate direct de anumite subiecte. Poti alege din gama variata de beletristica, carti politiste, de dragoste, fantasy sau fictiune istorica, pentru cei care stii ca savureaza un gen specific.

Pentru adolescenti exista categoria young adult, cu povesti de iubire inocente si lectii de viata. Iti poti indrepta atentia si spre carti cu specific, cum sunt cele pentru dezvoltare personale, spirituale, de bucatarie, de psihologie, istorie si alte domenii.

Atunci cand alegi o carte pentru cadou poti consulta un top cele mai citite carti pentru a vedea care sunt publicatiile populare, ce se mai citeste si care este trendul actual in materie de lectura. Iti venim si noi in ajutor cu recomandari de carti de oferit cadou.

Carti pentru copii

Chiar daca majoritatea ne indreptam spre jucarii atunci cand alegem cadoul pentru un copil, este bine sa stim ca si cartile pot fi optiuni ideale. Mai ales daca vorbim de editii speciale de carti cu povesti, din seria Fratilor Grimm, Hans Christian Andersen sau Charles Perrault. Alege o carte de povesti cu ilustratii deosebite, care sa atraga atentia copilului, sa vrea sa reciteasca poveste si sa se cufunde cu totul in lumea basmului. Consulta un top cele mai citite carti pentru copii si vei vedea printre primele recomandari carti de povesti universale si roamanesti, adunate intr-un cadru editorial de exceptie.

Carti de dezvoltare personala

“Arta subtila a nepasarii” – Mark Manson sau “Curajul de a fi vulnerabil” – Brene Brown se afla aproape in orice top cele mai citite carti pentru dezvoltare personala. Este important sa cunosti cateva detalii despre interesele principale ale celui caruia ii oferi cadoul, pentru a stii spre ce directie sa te indrepti cu alegerea cartii. Exista publicatii despre relatii de cuplu, relatii interpersonale, atingerea succesului sau vindecarea anxietatii prin diferite metode psihoterapeutice.

Carti de dragoste

O alegere ideala de cadou mai ales pentru femei, cartile de dragoste sunt lecturi perfecte pentru visatoare, pentru cele care cred in puterea vindecatoare a iubirii si care adora finalurile fericite. “Oamenii fericiti citesc si beau cafea” – Agnes Martin-Lugand, “Iubirile croitoresei” – Maria Duenas, “Toate acele locuri minunate” – Jennifer Niven sunt doar cateva sugestii de povesti de viata, in care iubire este prezentata sub diferite forme, dar cu acelasi mesaj pozitiv si reconfortant.

Carti politiste

In cadrul diferitelor tipuri de top cele mai citite carti gasim inevitabil si cateva sugestii pe tema politista si thriller. In acest caz, suspansul si misterul prind cititorul de la primele pagini si povestea i se releva capitol cu capitol. “Zece negri mititei” – Agatha Christie, “Ghici ce-i in cutie” – M.J. Arlidge, “Vaduve” – Lynda La Plante sunt printre cele mai populare carti politiste citite de barbati si femei deopotriva, pasionati de psihologia criminalilor si a diferitelor fatete pe care le poate imbraca esenta umana.

Carti de spiritualitate

Poate surprinzator pentru unele persoane, dar cartile de spiritualitate au devenit din ce in ce mai cautate in ultimii ani, fiind des intalnite in top cele mai citite carti. Acestea vorbesc despre diferite teme ale evolutiei spiritului, din perspectiva iubirii de sine, a lectiilor karmice sau a descoperirii sensului acestei existente pe pamant. “Mintea de dincolo” – Dumitru Constantin Dulcan, “Cartea intelepciunii”