Cele mai cunoscute metode de relaxare pentru bărbați

Într-o lume a stresului continuu și a vitezei excesive, simți, adesea, nevoia de o pauză ca să poți face față provocărilor zilnice. Există numeroase tehnici pe care oamenii le pot aborda pentru a se simți mai bine, însă, de obicei, femeile sunt cele care apelează la ele. Bărbații… se relaxează altfel, mai ales că au întotdeauna nevoie de spațiul lor și vor să fie lăsați să facă ceea ce le place. Iată câteva din cele mai cunoscute modalități care îi fac pe bărbați să uite de toate problemele:

Fotbalul

Sportul-rege este preferat de, aproape, toți bărbații. Indiferent că privesc meciul echipei preferate la televizor sau își strâng cei mai buni prieteni pentru un amical cu alte cunoștințe din cartier, fotbalul pur și simplu îi deconectează de la stresul zilnic. Acest sport le oferă identitate, sentimentul de apartenență și socializare. Unde mai pui că nu au nevoie de nimic mai mult decât de o plasă fotbal și o minge pentru a fi fericiți.

Pescuitul

Inițial, metodă de obținere a hranei, pescuitul s-a transformat, în timp, într-o activitate specific masculină. Pescarii amatori își fac foarte ușor noi prieteni, fiindcă, pe baltă sau pe un râu de munte, este imposibil să nu socializeze cu cei din jur. Și, cu toate că mulți merg la pescuit însoțiți de prieteni, această metodă de relaxare le aduce liniște și timp de gândire.

Șahul

Chiar dacă presupune o capacitate de concentrare intensă, șahul este extrem de relaxant. Poți, oricând, ieși la o terasă sau undeva în aer liber și să te bucuri, alături de un amic la fel de pasionat de sportul minții, de câteva ore de relaxare. Mai ales că șahul te ajută să-ți antrenezi gândirea critică și capacitatea de a rezolva probleme. Benjamin Franklin spunea că viața este un fel de șah, așadar pasionații nu pot decât să se bucure de beneficiile oferite de această activitate.

Jocurile de societate

Mulți bărbați preferă, adesea, să se relaxeze prin jocuri de societate. Deși intră în zona activităților intelectuale, acestea te pot ajuta să ții stresul la distanță. Dacă optezi pentru board games cu băieții, îți dezvolți creativitatea, strategia, gândirea analitică și proiectivă, iar toate aceste lucruri te pot scoate dintr-o rutină covârșitoare. În plus, vei petrece timp de calitate cu alte persoane, iar asta conduce la îmbunătățirea stării de spirit.

Fotografia

Odată cu progresul tehnologic și apariția telefoanelor inteligente, tot mai mulți bărbați își descoperă pasiunea pentru fotografie. Acești pot surprinde cadre inedite, în orice moment, dacă au la îndemână un smartphone, iar pentru a-și perfecționa abilitățile pot investi într-un aparat profesional care să le permită captarea unor fotografii complexe. Artă, talent și relaxare, toate se pot transforma pe parcurs într-un job profitabil.

 

Activitățile de relaxare sunt importante pentru sănătatea organismului. Pentru a preveni stresul, încearcă să ai un echilibru în viață și să combini armonios munca cu timpul de odihnă și recreere.