Cum alegi cel mai bun briceag multifuncțional?

Briceagul multifuncțional este unul dintre cele mai importante accesorii pentru camping si drumetii, oferind o sumă întreagă de soluții practice, incoroporate în același design compact. Versatilitatea și dimensiunile reduse ale unui briceag multifuncțional se pretează pe o mulțime de contexte, de la pescuit la vânătoare, de la hiking la expediții militare, iar lista poate continua. Elementele pliabile ale unui astfel de gadget lasă loc surprizelor, atunci când sunt deschise: tirbușon, desfăcător de conserve, cuțitaș, forfecuță și chiar pilă de unghii – iată doar câteva elemente esențiale ale unui briceag multifuncțional, pe care te poți baza oricând. Cum se alege un briceag multifuncțional de calitate? Afli asta chiar acum: 

Utilitatea unui briceag multifuncțional 

Dacă ar fi să creionăm o listă de criterii esențiale, privind achiziționarea unui briceag multifuncțional bun, “Domeniul de utilizare” trebuie să fie plasat cât mai sus. În funcție de activitatea în care vrei să utilizezi acest produs, un astfel de briceag poate fi repartizat astfel: 

  • Pentru grădinărit: secționare plante și arbuști;
  • Pentru sport: curățare / recondiționare echipamente sportive; 
  • Pentru camping și drumeții: secționarea anumitor ambalaje; 
  • Pentru alte reparații de rutină: înșurubare / deșurubare; 

Materialul unui briceag multifuncțional

Fără îndoiaiă, cel mai bun material din care poate fi achiziționat un briceag multifuncțional este aluminiul. Ușor dar deosebit de rezistent, aluminiul susține funcționalitatea unui astfel de accesoriu pentru camping și drumeții. 

Componentele din aluminiu ale unui briceag multifuncțional trebuie să garanteze o rezistență deosebită în fața șocurilor mecanice puternice, dar și în fața oxidării sau a zgârieturilor puternice. De asemenea, este importantă și prezența anumitor inserții din cauciuc pe zona de prindere, astfel încât briceagul să nu alunece din mână, în cazul care îl utilizezi într-un spațiu cu umiditate ridicată. 

Dimensiunile unui briceag multifuncțional

Află că există 3 categorii de bricege, pornind de la acest criteriu esențial de alegere: 

  • Cu dimensiuni asemănătoare celor unui breloc de chei: acestea măsoară 76 mm (cu toate componentele strânse), având elemente de dimensiuni reduse; Sunt perfecte pentru persoanele cu mâini mai mici.
  • Cu dimensiuni clasice: acestea măsoară 91 – 93 mm (cu toate componentele strânse); Sunt ideale pentru expediții în natură, găsindu-și cu ușurință un loc în rucsacul de drumeție;
  • Cu dimensiuni mari: acestea măsoară 111 – 130 mm (cu toate componentele strânse), fiind deosebit de practice în grădinărit, vânătoare și pescuit, pentru că oferă un grip mult mai bun. 

Iată care sunt cele mai importante criterii de alegere, atunci când ai de gând să îți cumperi un briceag multifuncțional foarte bun. Acest gadget este unul dintre cele mai importante accesorii pentru camping și drumeții, oferind o plajă de utilizări cât se poate de generoasă.