Cele mai frumoase insule grecești ca destinații de vacanță

Grecia este una dintre puținele țări din lume care dețin un număr impresionant de insule, și anume 6000, însă aproximativ 1400 de insule se pot lăuda cu dimensiuni mai mari și doar 227 dintre acestea sunt locuite. A alege una dintre cele mai frumoase insule grecești este o responsabilitate dificilă, însă unele dintre ele se disting dintre celelalte prin frumusețea lor unicată.

Santorini

Frumusețea acestei insule se datorează contrastului dintre albul caselor cu acoperișuri albastre și fundalul azuriu al mării. Stațiunea este renumită pentru faima că în acea regiune a fost găsită Atlantida, dar este bogată și în atracții turistice: cetățile vechi; satele pitorești, între care satul-castel Pyrgos cu cele 75 de biserici; vestigii arheologice de la Akrotiri; vulcanul de pe insulă, dar mai ales plajele minunate care abundă în taverne și oportunități de practicare a sporturilor acvatice și nautice.

Zakynthos

Cunoscută drept „insula cu peisaje idilice” sau „Floarea estului”, insula Zakynthos este o altă destinație de vacanță de excepție. Între atracțiile de top ale insulei sunt plajele, precum plaja exclusivistă Navagio, ariile naturale protejate, izvoarele sulfuroase din Xigia, peșterile albastre și satele retrase cu peisaje idilice.

Creta

Este cea mai mare insulă a Greciei, iar aceasta înseamnă și numeroase plaje premiate cu „Blue Flag”, unele în culorile auriu, alb și roz, precum Elafonissi, Balos. Apele turcoaz din golfurile retrase ori din grotele calcaroase ale coastei sunt locuri perfecte pentru practicarea sporturilor acvatice. Creta este o atracție pentru iubitorii de drumeții, având spectaculoase defilee, datorită reliefului muntos, dar și cele mai vechi orașe ale Greciei. Fiind amplasată mai departe de continent, e mai facil să cumperi bilete de avion spre Heraklion, capitala insulei Creta.    

Parga

Este o altă destinație de top între insulele grecești, datorită satelor cu case multicolore, care se întind dinspre plajă până spre înălțimile muntoase ale insulei. Ca și pe celelalte insule, poți merge în drumeții prin satele tradiționale, practica sporturi nautice, ori vizita clădiri istorice, precum castelul venețian.

Thassos

Denumită și „insula de smarald”, insula Thassos are unele dintre cele mai frumoase plaje cu nisipuri fine și ape cristaline, precum este Marble Beach. De jur împrejurul insulei, litoralul este înțesat de stațiuni, unde se pot practica activități sportive, precum snorkeling, scuba diving și alte sporturi nautice, ori plimbări cu ambarcațiuni în largul mării. La fel de ofertante sunt și vizitarea atelierelor de fabricare a uleiului de măsline din sate și drumețiile cu autovehicule 4×4 prin pădurile răcoroase de pin, stejari și platani.

       Înconjurate de ape albastre, cu plaje cu nisip fin, multe premiate cu distincția „Blue Flag”, și peisaje idilice, insulele grecești sunt destinații de vacanță în care poți avea o experiență de neuitat.