Cinci sfaturi despre cum reduci impactul asupra mediului pe timpul mutarii

Atunci cand te muti dintr-o locuinta in alta si urmeaza un intreg process de mutari mobila, echipamente, electrocasnice si toate lucrurile necesare intr-o locuinta, vei constata cu stupoare de cate lucruri nu ai nevoie, de fapt. Pe care vei intentiona sa le arunci. Insa unde le arunci si cum? Mai ales daca este vorba despre aparate electrocasnice, baterii sau alte obiecte nocive pentru mediu.

Iata cateva sfaturi de la o companie de top de mutari mobila Bucuresti pentru un transport de succes, intr-un mod ecologic si la un cost mai mic.

1. Opteaza pentru o companie de mutari mobila Ilfov

Cea mai buna optiune pentru a minimiza impactul mutarii este sa apelezi la o companie de mutari mobila. Chiar daca aparent ai impresia ca vei economisi niste bani, pretul pentru carat, transport, timp pierdut, este mult mai mare. Contacteaza o companie de transport si programeaza din timp mutarea.

2. Evalueaza cu atentie volumul de transportat

Estimarea celui mai bun volum posibil al lucrurilor ce urmeaza sa fie transportate este esentiala. Acest lucru iti permite sa evaluezi ce tip de masina ai nevoie – microbuz, camion etc.

3. Sorteaza lucrurile inainte de transport

O mutare a locuintei este ocazia perfecta pentru a pune lucrurile in ordine. Profita de zilele dinaintea mutarii si arunca sau doneaza toate obiectele nefolosite. Sa sortezi lucrurile te va ajuta sa reduce din volumul transportului si, prin urmare, sa reduce costul de transport.

4. Redu folosirea cutiilor

Incearca sa nu cumperi foarte multe cutii noi pentru transport si sa le folosesti pe cele in care ai cumparat diverse obiecte, electrocasnice. De asemenea, poti opta pentru solutii alternative precum cutii din plastic reutilizabile, reciclabile, solide si usor de stivuit. Acestea se pot folosi cu usurinta si la un alt transport.

5. Foloseste produsele potrivite pentru curatare si dezinfectare

Daca trebuie sa faci ordine si sa cureti vechea mobila si locuinta inainte de a pleca, ar trebui sa folosesti produse biodegradabile.

Baile, chiuvetele, blaturile, geamurile pot fi curatare cu produse pe baza de alcool. Gresia poate fi curatara de grasime cu apa fierbinte si sapun organic. Pentru rosturi se poate folosi un amestec de apa cu bicarbonat de sodiu.