Cinci unelte must-have în trusa de instrumente de acasă

Fie că stai la casă sau la bloc, fie că ai o familie mare sau locuiești singur, trusa de unelte trebuie să fie mereu dotată, echipată și pregătită pentru a face față oricărei provocări pe care ai putea-o întâmpina. Se desprinde priza, se arde un bec, slăbesc balamalele la mobila de bucătărie sau poate ți se desprind șinele din perete, toate acestea (mai mult sau mai puțin) minore intervenții trebuie să beneficiezi de instrumentele necesare în repararea lor.

Cum arată trusa unui meșter gospodar?

1. Șurubelnițe

O mare parte din neplăcerile cauzate de mobilă sau instalații pot fi remediate cu ajutorul unei șurubelnițe. Pentru că nu știi niciodată ce s-ar putea strica și care este tipul de instrument solicitat pentru repararea sa, cel mai benefic este să ții o trusă complexă, dar compactă, de șurubelnițe.

2. Ciocan

Poate te gândești că nu e nevoie să ocupi spațiul deținut cu prezența unui ciocan masiv. Poate te gândești că rolul acestuia poate fi ușor substituit de forța fizică sau de diverse obiecte regăsite în casă. Această gândire se dovedește a fi deloc folositoare în momentul în care trebuie să îți fixezi ușa în balamale și îți dai seama că indiferent cât de puternic împingi în ea, aceasta nu va fi fixată cum era înainte. Pentru a evita deteriorarea bunului, dar și a integrității corporale personale, asigură-te că ai întotdeauna un ciocan în trusă.

3. Mașina de găurit

Vrei că te ambitionezi la proiecte complexe, precum atașamentul unei hote, fie că te încumeți la agățarea unui tablou, această unealtă va facilita (sau, după caz, face posibilă) orice activitate de bricolaj pe care ți-o propui. Când vine vorba de mașini de găurit, trebuie să știi că rolul și utilitatea acestora este absolut indispensabilă în gospodărie. Alege gama de produse înaintate de Micul-Fermier.ro pentru a fi întotdeauna pregătit și pentru a face față cu succes oricărei provocări întâlnite.

4. Ruleta

Această unealtă este des omisă din componența trusei de instrumente. În lipsa acesteia, însă, nu vei ajunge prea departe cu planurile tale. Poți să-ți exersezi creativitatea și să afli câte paie de spaghete măsoară noul corp de mobilă din baie, dar mai exact ar fi dacă ai apela la rola de măsurat. Asigură-te că îți echipezi trusa cu una, fie ea cât de mică, și bucură-te de tot stresul de care existența acesteia te va scăpa. Este un pas mic, dar cu totul folositor.

5. Banda izolatoare

Ai vrut vreodată să schimbi un bec ars și ai observat că dioda și cablurile acestuia nu sunt corect izolate? Acesta este doar un exemplu în care, odată trăit, ți-ai fi dorit să fii avut o bandă izolatoare la îndemână. Ea are și un important rol în utilizarea casnică, motiv pentru care nu trebuie să lipsească din trusa ta. Amintește-ți să verifici, din când în când, rola respectivă, pentru a te asigura că ai suficient material.

Trusa de unelte este precum o gaură neagră sau precum geanta unei femei. Ea trebuie să conțină orice ai putea avea vreodată nevoie.

Sursă foto: Pexels.com

CategoriiFără categorie