Cum alcătuim o garderobă de vară versatilă și cu bun gust

Probabil că nu există persoană care să nu aibă ca anotimp preferat vara. Cine nu se dă în vânt după serile calde, după plimbările pe faleză, la malul mării și mai ales după ținutele răcoroase și vaporoase care ne fac să ne simțim confortabil și, de ce nu, atrăgătoare și frumoase, evidențiindu-ne liniile corpului și punându-ne în lumină trăsăturile cele mai interesante.

Ei bine, pentru a purta astfel de ținute, ele trebuie înainte gândite și alcătuite, iar ca acest lucru să fie posibil, totul pleacă de la construirea unei garderobe inteligente, bazate pe câteva reguli oferite de cei mai apreciați stiliști.

În general, pentru ca o garderobă să permită alcătuirea de ținute diverse, mixte, confortabile și apreciate din punct de vedere estetic, trebuie să se bazeze pe niște principii clare. Vorbim, de exemplu, de cromatică de bază, de culori pastelate, care se pot combina extrem de facil între ele, dar și de piese esențiale, care ne ajută să ne completăm ținutele, să le conferim un aer practic, dar și chic, în același timp.

Iată, deci, ce piese n-ar trebui să lipsească din garderoba ta de vară și cum arată ele, mai exact:

Sandalele cu talpă joasă

Chiar dacă ești o împătimită a tocurilor, trebuie să admiți faptul că nu sunt chiar cele mai confortabile încălțări și nici cele mai potrivite în toate momentele din zi sau la orice eveniment ai lua parte.

Orice femeie care pune preț pe felul în care arată are în dressing cel puțin o pereche de sandale cu talpă joasă. Regula alegerii acestor sandale ține de calitatea materialelor din care sunt confecționate, dar și de versatilitatea lor. Adică sandalele trebuie să aibă culori neutre, de preferat alb, bej, roz pudrat, pentru a fi ușor de inserat în ansamblul unei ținute. Un pont extrem de util ar fi acela că, dacă ești scundă, pentru a crea iluzia optică unor picioare mai lungi, sandalele trebuie să aibă o culoare apropiată de cea a pielii. Dacă ești în căutarea unor astfel de încălțări, o opțiune ideală ar putea fi sandalele cu talpă joasă de la Modlet.ro.

O cămașă albă din bumbac

E esențial să porți materiale naturale în timpul verii, pentru a evita transpirația excesivă, dar și iritațiile pielii ce pot fi cauzate de anumite tipuri de materiale confecționate din plastic sau alte componente artificiale. Bumbacul e prietenul cel mai bun al unei femei, atunci când temperaturile din termometre depășesc pragul de 25-30 de grade Celsius. Dacă vorbim despre cromatică, albul te ajută să respingi căldura și conferă o notă de eleganță ținutei, chiar dacă alegi să asortezi cămașa la o simplă pereche de blugi. Prin urmare, această piesă nu ar trebui să lipsească din dulapul tău vara aceasta.

 Un sacou pentru serile răcoroase

Nu în fiecare seară de vară avem parte de temperaturi generoase, așa că trebuie să fii pregătită cu o piesă vestimentară care să te acopere atunci când îți este rece și vrei să petreci câteva ore la terasă, în aer liber, alături de prieteni sau de familie. Un sacou alb, cu o căptușeală mătăsoasă ar trebui să fie articolul la care să apelezi în astfel de situații. Pe lângă elementul practic al acestei piese, el îți va completa ținuta și va adăuga un plus de rafinament întregului aspect.

În cele din urmă, nu uita să porți întotdeauna un zâmbet care să te facă să radiezi și nu uita că orice haină ai alege să porți, ea arată de mii de ori mai bine pe tine, dacă tu te simți bine în pielea ta, ai încredere în tine și ești în compania potrivită.

Sursă foto: pexels.com