Cum ALEGEM anvelopele la masina – Sfaturi Utile!

Indiferent de anvelopele pe care le alegeți, este foarte important să aveți grijă de ele. Menținerea presiunii corecte a aerului este o modalitate simplă de a prelungi durata de viață a anvelopelor. Verificați în mod regulat presiunea anvelopelor și reglați-o în funcție de specificațiile și încărcarea mașinii!

Cât de mult conteaza alegerea corecta a anvelopelor ?

Conform statisticilor, un numar insemnat din cazurile de accidente, sunt provocate de anvelopele ce se află într-o stare deplorabilă. Din acest motiv este important să alegeți foarte atent anvelopele și să le exploatați respectand indicatiile producatorului anvelopei. Alegerea anvelopelor necorespunzătoare poate fi cauza unui accident grav.

Daca vrei sa faci rapid cea mai buna alegere si nu ai timpul necesar pentru documentare poti cumpara anvelope auto de la Vadrexim, vei primi aici toate raspunsurile la intrebarile tale in momentul achizitiei.

Alege anvelopele în conformitate cu sezonul !

Anvelope de Vara

Acest tip de anvelope este destinat a fi folosit in perioada caldă. Ele se deosebesc de cele de iarna prin duritatea cauciucului și cu un relief comparativ mai neted. Datorită acestui fapt, ele produc mai puțin zgomot și manifestă un grad mai mic de aderanță pe drum cand acesta este acuperit cu mazga sau gheata.

Anvelope de Iarna

Acest tip de anvelope este ideal pentru perioada rece a anului. Anvelopele de acest tip sunt fabricate din cauciuc moale și elastic, cu profile lamelate mai pronunțate si mai adanci decat la anvelopele de vara. Acest design îndepărtează bine apa și zăpada și asigură o aderență buna in conditii de iarna, fiind îmbunătățite semnificativ manevrabilitatea și distanța de frânare.

Anvelope ALL Season

Acest tip de anvelope reprezintă ceva mediu între anvelopele de iarnă și cele de vară. În teorie, aceste anvelope pot fi folosite pe tot parcursul anului, cu toate acestea, practica arată că acestea sunt oarecum inferioare cauciucului specializat pentru fiecare sezon in parte. Anvelopele mixte au preluat atât avantajele, cât și dezavantajele celorlalte tipuri de anvelope.

Fii atent la brandul si performantele anvelopei !

Alegerea unui brand cunoscut de anvelope ne ofera intodeauna si garantia calitatii. Insa acestea sunt de cele mai multe ori mai scumpe decat brandurile mai putin cunoscute. Atunci cand bugetul este limitat va trebui sa alegem cu grija brandul de anvelope uitandu-ne atat la performantele anvelopei (consum de combustibil de la A la E, aderenta pe teren umed de la A la E si nivel de zgomot de la A la C) cat si la parerile consumatorilor despre acel brand de anvelope.

Alege anvelopele in functie de datele tehnice ale masinii si modul de utilizare !

Toate aceste date sunt trecute in cartea tehnica a masinii si trebuie sa le regasesti inscrise si pe anvelopele tale. Fii atent ce anvelope si jante ai pe masina, s-ar putea, daca masina nu este a ta de noua, sa ai alte anvelope si jante decat cele trecute in cartea tehnica a masinii! Alege anvelopele in functie de cerintele producatorului masinii, in functie de incarcatura utila, de viteza maxima si de alte caracteristici, reprezentate sub forma unor parametri specifici masinii tale. Mai multe detalii aici.