Cum alegem cele mai bune role pentru copii

Plimbatul pe role este una dintre atractiile copilariei, una dintre cele mai distractive de petrecere a timpului liber, fiind utilizate de copii si adulti. In prezent exista pe piata o oferta variata de role, ce vin in gama larga de culori si modele.

Daca v-ati decis sa ii cumparati copilului dumnevoastra o peche de role si doriti ca acesta sa se bucure de ele cat mai mult timp, atunci recomandam sa optati pentru role reglabile copii.

Dupa ce ne ghidam cand alegem role?

Ca in cazul oricarei piese de incaltaminte, marimea conteaza foarte mult. In general, modele pentru copii sunt reglabile, acopera un numar de 3 sau chiar 4 masuri, avand in vedere cat de repede acestia ies din incaltaminte. Astfel, veti investi mai usor o suma mai mare pe o pereche mai de calitate, stiind ca anul urmator nu va fi necesar sa luati o alta pereche.

Calitatea rolelor este un aspect demn de luat in calcul. Si facem aici referire la materialul din care sunt confectionate rotile si caracteristicile acestora. Se merge foarte mult pe varianta silicon, fiind foarte potrivita atat pentru copii, cat si pentru adulti. In cazul copiilor se recomanda rotile din silicon cat mai moale, pentru o buna protectie a articulatiilor in cazul socurilor generate de imperfectiunile asfaltului.

Si diametrul rotilor conteaza. Daca vorbim despre un incepator, care abia invata sa isi tina echilibrul atunci vom discuta despre un diametru mic care sa ofere mai multa stabilitate si care sa limiteze viteza pe care o poate atinge. Daca utilizatorul are deja experienta atunci puteti opta pentru roti mari, ce garanteaza atingerea unei viteze superioare.

Confort

O pereche de role trebuie sa fie confortabila pentru a putea sa ne plimbam in voie, iar acest lucru tine de captuseala interioara. De aceea, este necesar un material moale si comod care sa stea fixat pe picior. In plus, soseta interioara trebuie sa fie stransa, astfel incat sa se muleze pe forma anatomica a piciorului si sa nu permita alunecarea.

In magazinele online dispun exista o oferta diversificata de role pentru copii, cat si de role pentru adulti insportline, de exemplu, unde puteti gasi modelul perfect pentru dumnevoastra.

Masurile potrivite

Marimea unei perechi de role reglabile va putea fi extinsa cu 2 pana la 4 numere. Reglarea se poate face foarte simplu, prin simpla apasare a unui buton, care va debloca pozitia si va permite extinderea spatiului interior cu cativa milimetri / centimetri. In comert exista o serie de astfel de modele atat pentru copii, cat si potrivite pentru adulti. Astfel, rolele vor putea fi purtate de copii pe o perioada mai indelungata, fara sa fie nevoie sa achizitionati o noua pereche cand purtatorul va mai creste. Si adultii sunt castigati, deoarece rolele reglabile pot fi utilizate de intreaga familie, fara a fi nevoie sa achizitioneze cate o pereche pentru fiecare.

Siguranta

Sistemul de inchidere, prezenta franelor si constructia rotilor sunt, fara dar si poate, cele mai importante aspecte la care trebuie sa fiti atenti, cand cautati o pereche de role sigure. O inchidere solida va fixa piciorul si nu va permite alunecarea intr-o pozitie gresita. Asadar, recomandam sa alegeti un model cu clapeta si banda cu arici, care sa prinda gheata atat in dreptul gleznei, cat si deasupra acesteia. Frana poate sa fie dubla sau actionata cu piciorul stang sau drept, insa in cazul unui utilizator incepator, ar fi mai indicat sa poata dispune de frane pe ambele picioare. Cel mai util este sa cumparati un model de role cu frane detasabile, intrucat se poate renunta la ele cand nu mai sunt de folos.