Cum alegem corpurile de iluminat ideale?

Iluminatul reprezintă un element important al fiecărei locuințe și este o decizie majoră atunci când alegem să ne decorăm casele. Scopul unui corp de iluminat este acela de a ne asigura cantitatea de lumină potrivită pentru spațiul și nevoile noastre. În același timp, o lustră, un candelabru sau un pendul minimalist, joacă un rol important în designul camerelor. Corpurile de iluminat variază de la simple la complexe, tocmai de aceea este necesar să găsim corpurile de iluminat cu dimensiunea și stilul potrivit pentru fiecare încăpere.

Ține cont de specificul și dimensiunea camerei

Cel mai bun mod de a alege corpurile de iluminat perfecte pentru o locuință, este să ții cont de dimensiunea camerei, de numărul de corpuri pe care intenționezi să le montezi și de tipul de iluminat pe care îl dorești.

Gama largă de corpuri de iluminat se împarte în lustre, candelabre, pendule, aplice, spoturi, veioze, lampadare, iluminat pentru exterior, astfel încât să poți alege un model potrivit pentru fiecare încăpere. Lustrele fac parte din categoria corpurilor de iluminat perfecte pentru un living avangardist, o bucătărie modernă, un dormitor elegant, o baie relaxantă sau un hol unic, care să te întâmpine călduros. Indiferent că vei opta pentru lustre moderne, clasice, industriale, minimaliste sau vintage, vei găsi un model care să ofere fiecărei camere un stil captivant.

Ia în considerare tipul de lumini pe care dorești să le folosești

Ținând cont de specificul fiecărei camere, vei putea alege diferite variante de corpuri de iluminat, de la lustre și plafoniere la aplice de perete și lampadare, care să corespundă stilului de decor interior. Pentru a obține un anumit tip de iluminat, fie general, ambiental, de accent sau focus, va trebui să acorzi atenție corpurilor care se pretează mai bine.

Pentru o iluminare generală, se pot alege lustre colorate, moderne sau rustice, în funcție de stilul interior, dar și candelabre sau panouri led pentru tavan. În ceea ce privește iluminatul ambiental, pot fi montate lustre sau lămpi confecționate din materiale ce conferă un aspect relaxant și călduros. Iluminarea de accent și cea focus, reușește să personalizeze un spațiu într-un mod inedit, iar corpurile de iluminat de sine stătătoare, precum lămpile sau benzile led se potrivesc perfect, oferind o ambianță plăcută.

Decide unde dorești să poziționezi luminile

Dat fiind gama variată de lustre, candelabre, pendule și aplice existente pe piață, gândește-te unde dorești să instalezi corpurile de iluminat. Dorești să folosești lustre tip spoturi? Pendule deasupra zonei de dining sau insulei de bucătărie? Aplice pentru hol? În zona centrală a tavanului din dormitor? Poziționarea luminilor poate duce la o distribuție neuniformă a luminii și face mai greu de controlat luminozitatea dintr-o încăpere.

Caută un corp de iluminat de calitate

Atunci când achiziționezi un nou corp de iluminat, nu este cazul să te zgârcești cu bugetul. Pe termen lung, vei cheltui mai mulți bani dacă vei alege un corp ieftin, de calitate inferioară. Caută corpuri de iluminat de înaltă calitate, care vor rezista timp îndelungat și vor crea un aspect vizual elegant în fiecare încăpere.

Vrei să descoperi mai multe pentru iluminat interior și exterior pentru locuința ta? Magazinul online INTEGRAL CASA te așteaptă pe https://www.integralcasa.ro cu o gamă largă de articole de iluminat, potrivite pentru orice stil de amenajare. Indiferent că alegi o lustră pentru zona de dormitor sau un set de lustre minimaliste pentru bucătărie, prin sistemul de iluminat vei reuși să adaugi un strop de eleganță sau un factor de dramatism în orice încăpere.

CategoriiFără categorie