Cum alegem ochelarii protecție PC

Majoritatea dintre noi suntem nevoiți să petrecem mai multe ore în fața computerului. Și, după mai mult timp petrecut în fața ecranului, oboseala oculară începe să își facă simțită prezența, începem să simțim înțepături în ochi, aceste înțepături fiind însoțite de obicei de dureri de cap, după o zi lungă petrecută în fața ecranului.

Cu siguranță te întrebi și tu care ar fi cea mai potrivită soluție pentru a regăsi un anumit confort vizual, fără să fii nevoit să diminuezi utilizarea computerului deoarece acesta din urmă a devenit un obiect de muncă și de relaxare practic indispensabil. Ei bine, nu mai ezita, poți folosi computerul și să beneficiezi de un confort vizual optim alegând o pereche de ochelari protecție calculator, adaptați nevoilor tale. În cele ce urmează îți spunem cum îi poți alege.

Alege ochelarii de protecție PC în funcție de afecțiune

Toate persoanele care au o tulburare de vedere (asigmatie, hipermetropie, mipoie) ar trebui să ceară în primă fază sfatul medicului oftalmolog pentru a primi un sfat și o corecție adecvate, în funcție de problema de vedere de care suferă. Peste vârsta de 40 de ani, se poate ca la toate aceste probleme să se adauge prezbitismul, afecțiune al cărui simptom principal este pierderea acuității vizuale de aproape, complicând astfel cititul în fața computerului.

Pentru a trata ambele probleme în același timp, specialistul îți va recomanda ochelari cu lentile progresive. Prețul acestora este destul de ridicat.

Ochelatii de protecție cu lupă

Pe de altă parte, dacă până în prezent nu ai avut nicio problemă cu vederea și dacă întâmpini dificultăți în a vedea de aproape pentru a citi ziarul sau caracterele mai mici afișate pe ecranul computerului, atunci poate ar trebui să te orientezi spre achiziționarea de ochelari de protecție cu lupă.

Prezintă un avantaj major, nu sunt deloc scumpi. Există ochelari cu lupă speciali concepuți pentru computer care acționează ca și lentilele progresive însă la un preț mult mai scăzut. Este vorba de lentile bifocale, al căror efect de lupă este situat doar în partea inferioară și fără corecție, în partea superioară. Astfel, nu vei avea probleme de acomodare în momentul în care decizi să îi folosești pentru a lucra la calculator.

Ochelarii anti-oboseală

Dacă vrei o protecție suplimentară a ochilor – este cazul gamerilor și tuturor persoanelor care petrec multe ore în fața ecranului computerului – vei găsi pe piață ochelarii anti-oboseală. Aceste modele sunt destul de moderne, au rame negre, late, elegante, unisex, au o sticlă galbenă și rolul lor principal este acela de a ajuta ochii să se odihnească (există ochelari anti-oboseală și cu sticlă de culoare portocalie).

Utilizatorii confirmă că prețul acestor ochelari este mai mult decât competitiv deoarece acest produs este de o calitate superioară, drept urmare ar fi păcat să nu profiți de toate beneficiile oferite.

Indiferent de ochelarii de protecție pe care îi alegi, fie mergi în cabinetul unui medic specialist sau îi comanzi online, fie optezi pentru ochelari de proecție cu lupă, fie anti-oboseală, este util ca aceștia din urmă să dețină lentile antireflex.