Cum alegi cea mai bună platformă de tranzacționare în 2022?

Tranzacționarea de cryptomonede este acțiunea de a specula asupra mișcărilor prețului criptomonedelor, adică acțiunea de cumpărare și vânzare a monedelor printr-un schimb. Când cumpărați cryptomonede printr-un schimb, achiziționezii monedele virtuale, deci stocați jetoanele de cryptomonede în propriul portofel până când sunteți gata să vindeți. Piețele crypto sunt descentralizate, ceea ce înseamnă că nu sunt emise sau susținute de o autoritate centrală, cum ar fi un guvern. În schimb, rulează printr-o rețea de computere. Cu toate acestea, criptomonedele pot fi cumpărate și vândute prin schimburi și stocate în „portofele”.

Indiferent dacă ești un trader începător sau ai deja experiență la tranzacționare, este necesar să alegi o platformă de tranzacționare de încredere, care să nu îți limiteze opțiunile și care să fie sigură în ceea ce privește stocarea acestora în rețea. Dacă te întrebi de unde și cum să cumperi Bitcoin, precum și alte cryptomonede de succes, răspunsul este: De pe o platformă de tranzacționare bună, cu ajutorul unor analize tehnice anterioare ale fluctuațiilor cryptomonedei, realizate de către specialiști.

Dacă vrei să alegi acum o platformă de tranzacționare de încredere, încearcă să ții cont de următoarele sfaturi:

  • Nu-i imita pe alții – Nu alege o platformă doar pentru că este recomandată de alții. Alege întotdeauna o platformă în funcție de nevoile tale personale individuale. Evaluează informațiile, vorbește cu o persoana specializată și alege cea mai potrivită platformă pentru tine.
  • Interfață ușor de utilizat – Uită-te la platformă și decide dacă îți place la prima vedere sau nu. Dacă răspunsul este „Nu”, atunci cu siguranță nu este platforma de tranzacționare potrivită pentru tine. Desigur, în viitor, va trebui să înveți detaliile platformei pentru a lucra cu ea profesional. La început, butoanele și opțiunile de bază ar trebui să fie de înțeles pentru tine imediat după deschiderea unui cont. Nu uita să verifici și grafica.
  • Funcționalități de bază și caracteristici suplimentare – O platformă ar trebui să corespundă situației dvs. de tranzacționare în acest moment. Nu trebuie să vă pese de caracteristicile suplimentare, pe care nu le veți folosi acum pentru tranzacționare.Dacă urmează să-l actualizați în viitor, o veți putea face oricând. O platformă sofisticată este o alegere bună pentru acei traderi, care folosesc toate caracteristicile acelei platforme în timp real. În caz contrar, nu va face decât să vă complice experiența de tranzacționare. Dacă nu ești sigur dacă o platformă aleasă este prea sofisticată sau nu, testează câte funcții vei folosi zilnic. Răspunsul ar trebui să fie de cel puțin 80%.
  • Siguranța și securitate a platformei  – Fiecare trader știe că securitatea ar trebui să fie una dintre preocupările principale atunci când alegi o platformă de tranzacționare. Multe dintre firmele de trading online le pot asigura investitorilor o platformă de tranzacționare online sigură, ceea ce înseamnă că nu trebuie să îți faci prea multe griji, dar, ca alternativă, îți recomandăm să investești într-un serviciu VPN adecvat. Cu o platformă de tranzacționare bună poți cumpăra Bitcoin sau alte monede virtuale simplu și rapid, fără prea multe amenințări din exterior.
  • Support – O platformă bună de tranzacționare are Account Manageri cu experiență, capabili să vă dea sfaturile de care aveți nevoie și cu ajutorul cărora să puteți elabora o strategie de tranzacționare bună.