Cum alegi cel mai bun telefon mobil? 4 aspecte de care să ții cont

Îți dorești un telefon mobil din ultima generație, cu toate funcțiile moderne și accesorii pe măsură? Îți dorești un telefon care să se asorteze cu stilul tău de viață și cel vechi este deja de domeniul trecutului? Atunci ai cu siguranță nevoie de un smartphone performant!

Vezi lista de telefoane mobile disponibile și alege cele mai noi modele, în funcție de dorințele și cerințele tale: fie cu cameră până la ultra HD +4K, cu spațiu de stocare voluminos, cât mai bine optimizat și cu memorie RAM potrivită pentru activitățile tale! Ține cont de următoarele 4 aspecte pentru a găsi smartphone-ul perfect!

Brandul și sistemul de operare

După cum știi, cele mai cunoscute două sisteme de operare ale telefoanelor mobile sunt Apple/ IOS și Android, precum: Samsung, OnePlus, Nokia, Lenovo etc, fiecare dintre acestea oferind beneficiarilor numeroase avantaje, așa că poți alege întocmai tu ceea ce îți dorești. Cu toate acestea, ține minte că există diferențe între cele două sisteme de operare, precum:

  • Software: Software-ul Android este complet diferit față de cel de la Apple;
  • Optimizare: Apple pune la dispoziție modele de telefon mult mai bine optimizate și mai rapide ca reacție de răspuns față de cele Android;
  • Longevitate și reparații: Spre deosebire de Android, pe care-l poți duce la orice GSM dorești, la Apple este puțin mai complicat deoarece unele piese pot fi regăsite doar în centrele de service oficiale.

Bateria telefonului mobil

Smartphone-ul înlocuiește adesea activitățile pe care le realizezi cu ajutorul unui laptop sau cu o tabletă și nu numai, precum: verificarea e-mail-urilor, conectivitatea în social media, urmărirea serialelor favorite, fotografii, participarea la ședințele și seminariile online etc. Așadar, ai nevoie de un telefon cu baterie performantă, care poate să dureze chiar mai mult de o zi, după o singură încărcare! Un telefon modern poate depăși 5000 mAh.

Procesorul telefonului mobil

Cu cât procesorul este mai bun, performant, cu atât întregul telefon mobil va fi mai eficient și rapid. Dacă ai nevoie de un smartphone pentru jocuri video sau diferite aplicații ce necesită un grad mare de resurse, atunci orientează-te către unele dintre cele mai bune procesoare de pe piață, precum Qualcomm Snapdragon 888+ – pentru Android sau A15 Bionic – pentru Apple.

Spațiul de stocare și memoria RAM

Unele telefoane moderne au întrecut cu mult memoria RAM pe care o poate oferi un laptop mid-end sau chiar high-end din primele clase apărute. Vei găsi cu siguranță smartphone-uri cu memorie ce depășesc 12 GB de RAM, iar când vine vorba de spațiul de stocare, cu cât mai mult, cu atât mai bine! Există telefoane cu cel puțin 256 GB, însă dacă ai nevoie de mai mult, optează pentru modelele ce pun la dispoziție slot pentru cartelele microSD!

Ține cont de aspectele oferite în acest articol pentru a alege telefonul mobil ideal pentru nevoile, dorințele și stilul tău de viață, fie acesta office, întotdeauna gata de distracție, pentru școală sau pentru toate celelalte activități de zi cu zi și nu numai!