6 lucruri de care ai nevoie ca să faci fotografii reușite

Ești un fotograf pasionat și vrei să faci fotografii reușite, care să transmită emoție și frumusețe. Priceperea ta în arte vizuale este utilă, dar ai nevoie și de echipamente speciale, care să-ți asigure nivelul tehnic necesar. Iată care sunt cele mai importante lucruri de care ai nevoie ca să faci poze profesioniste:

Obiective foto

Cel mai important lucru este să captezi imaginile pe care vrei să le fotografiezi corect și adaptat la nevoile tale artistice. Ai la dispoziție obiective foto pentru Nikon cu autofocus sau cu focalizare manuală. Există diferite modele, așa că poți să alegi designul preferat, cu teleobiective, opțiuni wide-angle, ultra-wide-angle sau fisheye.

Filtre pentru obiective

După ce ai ales obiectivele favorite, este momentul să achiziționezi filtrele pentru fiecare model în parte. Ai la dispoziție filtre UV, ND, Macro sau de polarizare. Poți să alegi filtre foto rotunde, pe filet sau filtre pe suport, denumite și filtre Cokin.

Sistem de trepied și declanșator

Îți este util un sistem de stabilizare, cu trepied pentru camera foto și un declanșator pentru fotografiere, dispozitiv denumit și telecomandă. Aceste accesorii îți trebuie pentru sesiunile foto în mijlocul naturii, dar și pentru ședințele de studio. Vei reuși să imortalizezi scene în mișcare și să surprinzi instantanee fără să ai cadre “mișcate”.

Blițuri

Camerele foto moderne de tip DSLR pe care le utilizezi în mod frecvent au bliț integrat, așa că te descurci să faci poze în orice condiții. Problema apare atunci când ai nevoie de fotografii de mare claritate și cu efecte artistice interesante. Pentru aceste situații este indicat să ai un set de blițuri compacte, pe care le poți transporta ușor oriunde vrei să fotografiezi.

 Acumulatori de rezervă

Când vrei să faci fotografii reușite, cu siguranță că vei realiza foarte multe poze, vei încerca variante și unghiuri diverse. Ca să nu rămâi fără baterii la aparat, ia mereu cu tine acumulatori de rezervă, pe care să-i montezi ușor într-o pauză de la sesiunea foto. Astfel nu vei ieși din ritm și nici nu-ți vei pierde inspirația, atunci când ai găsit un colț de natură mirific.  

Carduri de memorie

Colecția ta de fotografii reușite are nevoie de un album foto virtual unde să poată fi stocată și accesată cu ușurință. Utilizează carduri de memorie pe care să salvezi după fiecare sesiune foto pozele pe care le-ai realizat. Astfel nu riști să rămâi fără spațiu de înregistrare sau să pierzi cadre importante. Achiziționează și HDD-uri de mare capacitate, ca să te asiguri că ai la îndemână volume mari de date și imagini, pe care să le prelucrezi cu ajutorul programelor de editare video.

Ia în considerare sugestiile prezentate și pune în coșul de cumpărături online toate lucrurile de care ai nevoie, ca să faci fotografii reușite, de adevărat profesionist.