Cum alegi un pavilion pentru grădină: 5 sfaturi utile

Un pavilion pentru grădină aduce un plus de confort curții, oferind un spațiu de relaxare alături de familie și prieteni. Descoperă cele 5 aspecte esențiale de care trebuie să ții cont dacă vrei să te asiguri că achiziționezi un pavilion de grădină de calitate.

Alege un cadru rezistent

Structura de rezistență trebuie să fie realizată dintr-un material durabil. Întâlnim două categorii principale de pavilioane: cu structură ușoară și cu structură robustă.

Pavilioanele cu structură ușoară pot fi folosite permanent sau temporar. Sunt ușor de dezasamblat și mutat, spre deosebire de cele cu structură robustă. Confecționate din lemn sau metal, pavilioanele robuste se amplasează permanent și nu pot fi mutate.

Dacă optezi pentru un pavilion de grădină cu structură ușoară, îți recomandăm să alegi un cadru din aluminiu sau oțel. Primul este ușor și rezistent la rugină, însă poate fi vulnerabil în fața vântului puternic. Oțelul, în schimb, are o greutate mai mare, așa că rezistă în fața vântului. Totuși, se asamblează și dezasamblează mai greu, iar întreținerea e mai dificilă. 

Evită pavilioanele cu cadru din plastic, deși sunt mai ieftine. Rezistența lor e scăzută și se deteriorează rapid.

Alege o copertină de calitate

Materialul din care e făcută copertina este de asemenea un criteriu important. Pavilioanele din poliester sunt cea mai ieftină variantă, însă prezintă două dezavantaje: nu te protejează de razele UV, iar în caz de ploaie puternică e posibil ca apa să picure în interior.

Pavilioanele din polietilenă sunt mai durabile și mai eficiente împotriva razelor solare decât cele din poliester. Totuși, e recomandat să aplici soluții de ignifugare și de impermeabilitate pe material pentru a fi complet protejat.

Nu în ultimul rând, oferta de pe piață include pavilioane din vinil. Stratul de bază al copertinei este confecționat tot din poliester, însă pe deasupra mai are un strat de vinil. Astfel, copertina devine mai rezistentă, însă greutatea îi crește.

Ține cont de spațiul disponibil

Pavilioanele pentru grădină au diferite mărimi, cele mai populare fiind 2×2 m, 3×4,5 m și 3×6 m. În general, oamenii au tendința să aleagă dimensiunea în funcție de numărul de persoane care își vor petrece timpul în pavilion. Deși acesta este evident un criteriu important, ține cont și de spațiul disponibil. N-ai vrea să rămâi fără suficient loc în curte pentru traficul obișnuit.

Același lucru e valabil și pentru forma pavilionului. Poți alege între pavilion rotund, pătrat, dreptunghiular sau hexagonal, iar când iei o decizie e bine să te asiguri că ai suficient spațiu în grădină. 

Ia în calcul funcționalitatea design-ului

Cu siguranță îți dorești un pavilion care să arate bine, însă nu uita de funcționalitate. De exemplu, poate preferi aspectul unui pavilion cu pereți deschiși. Totuși, acest model nu te va proteja în cazul unei furtuni, iar vara vei fi invadat de țânțari.

Culoarea este de asemenea un criteriu esențial. Cele albe sau deschise la culoare rămân mai răcoroase vara, motiv pentru care sunt foarte populare. Însă cât timp ești dispus să dedici spălării materialului? Pavilioanele deschise la culoare se murdăresc mult mai repede decât cele într-o nuanță mai închisă.

Nu uita de accesorii

Ai găsi pavilionul ideal și ai decis să finalizezi comanda? Mai așteaptă o secundă! Gândește-te și care sunt accesoriile de care ai putea avea nevoie. Cele mai utile accesorii pentru pavilionul de grădină sunt țărușii și paracordul de ancorare, balastul pentru fixare, plasa de țânțari, geanta pentru transport cu roți și husa protectoare pentru depozitare.

Ține cont de aceste 5 sfaturi dacă vrei să alegi un pavilion de calitate, confortabil și rezistent în timp. Vezi modelele de corturi și pavilioane potrivite pentru grădină și bucură-te de un nou spațiu de relaxare!