Cum amenajezi un studio foto: 5 echipamente de care ai nevoie

Vrei să amenajezi un studio foto, ca să-ți transformi hobby-ul în profesie și să realizezi portrete, fotografii de produs, ședințe foto cu decoruri tematice și alte proiecte vizuale? Îți prezentăm în continuare cele mai importante echipamente foto de care ai nevoie, ca să obții imagini de nivel profesional.

Camere foto profesionale

Studiază cu atenție ofertele magazinelor online de echipamente și accesorii foto, ca să alegi aparate foto profesionale. Selectează camere DSLR, pentru realizarea unor poze Full HD. Verifică să aibă caracteristici superioare, de exemplu valori ISO ridicate, rezoluții de nivel 25 MP și senzori foto BSI CMOS (BI este prescurtarea de la backside illuminated sensor, iar CMOS înseamnă complementary metal oxide semiconductor). Optează pentru modele de camere foto profesionale, cu autofocus, sincronizare, carusel de poze și succesiune rapidă a cadrelor.

Sisteme de iluminat pentru studio foto

Echipează studioul foto cu lumini profesionale, pe care să le amplasezi conform specificațiilor tehnice și regulilor de fotografiere. Alege sisteme de iluminat cu diferite  niveluri de intensitate și tipuri de lumină (caldă, albă, neutră). Completează echipamentele foto cu blițuri, accesorii pentru lumină continuă,  lămpi de studio, modificatoare de lumină (softbox-uri reflectoare, snoot-uri, umbrele reflectorizante).

Fitre foto

Ai nevoie în studio de filtre foto, pentru realizarea unor imagini clare, fără reflexii nedorite și fără contraste tari, care să strice aspectul pozelor. Alege filtre ND și filtre de polarizare, pe care să le utilizezi pentru diferite tipuri de fotografie. Achiziționează filtre de culoare, ca să reglezi balansul de alb și să obții imagini artistice. Completează setul de accesorii foto pentru studio cu filtre graduale și filtre pentru efecte speciale.

Trepiede și sisteme de stabilizare

Ai nevoie și de echipamente pentru stabilizarea camerei în timpul sesiunilor foto pe care le realizezi în studio. La stabilirea setup-ului, nu uita de trepiede, stabilizatoare de imagine, sisteme cu telecomandă și declanșare de la distanță, ca să elimini vibrațiile. Completează cu handstrap-uri pentru prinderea aparatului foto. Astfel vei reuși să fotografiezi mai eficient și să realizezi  poze de calitate.

Fundaluri pentru studio foto

Când amenajezi un studio foto îți trebuie diferite background-uri, care să creeze atmosfera potrivită pentru poze de familie, portrete, ședințe foto prenatale, fotografii de Crăciun, fotografii de produs ș.a. Fiecare tip de poze are un fundal foto special care să pună în valoare subiectul sau obiectul fotografiat. Ai la dispoziție o gamă largă de fundaluri din hârtie, carton, PVC, vinlin, pânză, fundaluri translucente sau opace.

Ține seama de recomandările prezentate și amenajează un studio foto performant, cu toate echipamentele și accesoriile necesare!