Cum foloseşti eficient spaţiul din portbagaj

Portbagajul maşinii este una dintre cele mai fidele oglinzi ale personalităţii şoferului. Foarte rar gol, de cele mai multe ori neîncăpător, indiferent de volumul disponibil, în portbagaj vei regăsi două categorii de obiecte: cu prezenţă temporară sau permanentă. De felul cum le vei aranja depinde atât ajungerea la destinaţie cu ele în siguranţă, cât şi aspectul general al interiorului maşinii tale.

Foloseşte organizatoare

În funcţie de modelul maşinii pe care o conduci, organizarea portbagajului poate fi mai simplă sau mai complicată. Probleme apar nu doar acolo unde volumul este mic şi ai mult bagaj, ci şi în condiţiile unui spaţiu încăpător cu bagaje puţine sau mici. Aici intervin ajutoarele. Din fericire, sunt o mulţime de opţiuni potrivite pentru toate clasele de autovehicule. Industria accesoriilor auto nu putea ocoli acest segment de piaţă atât de solicitat.

Asigură bagajele

Unii producători echipează chiar din fabrică maşina cu plasă de portbagaj potrivită pentru sistemele de prindere montate pe spatele banchetei, pe pereţii caroseriei sau pe mochetă. Utilizarea unei plase de prindere a bagajelor este extrem de utilă atât pentru obiecte de mici dimensiuni, cât şi pentru cumpărături sau valize voluminoase. Imobilizarea lor previne răsturnarea şi risipirea prin tot portbagajul, te ajută să ajungi cu ele întregi la destinaţie şi te scapă de disconfortul obiectelor ce urmează un traseu paralel cu cel al maşinii tale.

Profită de tot spaţiul disponibil

În orice portbagaj trebuie să se afle măcar trusa de scule echipată din fabrică, kitul de reparaţie a roţilor şi kitul de siguranţă (trusă sanitară, vestă reflectorizantă, triunghiuri de semnalizare şi stingător de incendiu). Dacă acestea ocupă spaţiul destinat bagajelor, îl vor reduce semnificativ. Pe lângă acesta spaţiul de la vedere, fiecare portbagaj are locuri de depozitare sub mochetă sau în nişe laterale. Dacă ridici plafonul mochetei, vei vedea amplasamentul roţii de rezervă, suficient de spaţios pentru a aşeza acolo o parte din scule, unelte sau obiecte de curăţat. 

Organizatoare pentru spătarul scaunelor

Organizatoarele pentru spătarul scaunelor nu sunt utile doar în habitaclu, pentru confortul persoanelor care circulă pe banchetă. Acelaşi sistem de prindere poate fi folosit pentru spătarul banchetei, cu acces din portbagaj. În funcţie de numărul, volumul şi dimensiunile bagajelor poţi aşeza organizatoare verticale, prinse de tetiera banchetei din spate, pentru a transporta obiecte utile.

Pregăteşte bagajele încă din magazin

Aşezarea eficientă a bagajelor nu se face doar în faţa maşinii deschise. Pentru a-ţi fi mai uşor, poţi aranja bagajele chiar de pe banda de la casa de marcat a magazinului. Principiile de aranjare a bagajelor sunt cele clasice: alimentele separat de produsele de curăţenie sau alte obiecte. Dacă aşezi sacoşele încă din magazin în sistemul piramidal, cu obiectele voluminoase şi rezistente la bază şi cele mai sensibile în vârf, la maşină va trebui doar să te asiguri că pungile nu se răstoarnă. Pentru asta poţi folosi plase de organizare, curele sau sisteme de prindere a mânerelor.

 

O organizare eficientă a spaţiului şi a sistemelor de depozitare poate face diferenţa dintre un portbagaj încăpător şi unul imposibil. Volumul disponibil contează mai puţin atunci când ai instrumentele potrivite atât pentru bagaje mici, cât şi pentru obiecte de mari dimensiuni. Important este să ajungi cu ele în siguranţă la destinaţie.