Cum folosim corect produsele pentru volumul parului?

Exista in Romania mii de produse pentru a adauga volum parului. Unele produse pentru par promit efecte imediate. Desi un par plat, fara volum, nu poate fi catalogat neaparat drept deteriorat, majoritatea celor ce isi doresc mai mult volum au fire subtiri deci o prima directie ar fi cautarea unei solutii pentru un par sanatos. Apoi gasirea unui produs pentru volum care sa aduca cele mai bune rezultate pentru propriul tip de par.

Cum se folosesc corect produsele pentru volum?

In mod contrar perceptiei generale, lipsa rezultatelor in produsele pentru volum nu vine atat din ingredientele produsului cat de la folosirea incorecta a acestuia. Este foarte probabil ca cele mai multe persoane (vedete sau nu) sa nu consulte indicatiile producatorului si sa foloseasca produsul la fel ca pe un sampon. Desi pot exista rezultate si cu aceasta metoda, rezultatele cel mai bune vor veni doar dupa respectarea indicatiilor de pe ambalaj.

Aplicarea acestor produse se face in special in zona radacinilor si mult mai putin inspre varfuri. Se maseaza conditionerul in mod uniform, cu precadere in zona scalpului. Clatirea se face cu apa calda din belsug pentru a se asigura ca orice rezid de conditioner sau sampon este indepartat. Unele ingrediente din produsele profesionale pentru par pot fi daunatoare daca nu sunt limpezite in totalitate si pot duce la iritatii si la deteriorarea parului. Prin urmare, este recomandat femeilor sa acorde o atentie sporita la clatirea parului.

Un conditioner nu este un inlocuitor de sampon si nici nu trebuie utilizat impreuna cu asemenea produse. Conditionerul se foloseste la urma, dupa ce parul a fost clatit de sampon. Dupa clatire parul trebuie uscat fie cu un prosop fie se asteapta uscarea naturala inainte de a se peria. In cazul folosirii unui uscator de par, uscarea corecta a parului se face cu capul in jos. Uscatorul se indreapta doar inspre radacini. Rezultatul va fi cu siguranta un par cu mai mult volum. Folosirea uscatorului electric asupra varfurilor va avea un efect advers celui de volum.

In cazul in care se respecta toate aceste indicatii precum si indicatiile producatorului, iar ingrijirea cu produse profesionale pare a nu produce rezultatele dorite, este posibil ca produsul sa nu fie optim pentru tipul de par pe care a fost aplicat.