Cum iti pregatesti skateboardul de iarna

Pe masura ce zilele devin mai mici si mai racoroase te vei da tot mai putin cu placa si va trebui sa ii gasesti cat de curand un loc pentru a o depozita pe timpul iernii. Si desi un skateboard poate parea usor de pus intr-un colt, este important sa urmezi cativa pasi importanti inainte de asta daca vrei sa te bucuri de el si sezonul urmator.

In primul rand trebuie sa ai in vedere faptul ca in niciun caz nu poti lasa afara placa de skateboard pe timpul iernii din cauza ca vremea rea si temperaturile scazute isi vor pune serios amprenta asupra acesteia.

Cel mai indicat este sa depozitezi placa intr-un loc uscat si ferit de temperaturi scazute, indiferent ca e vorba de garaj, hambar, debara, balcon, etc. De ce e important sa respecti acesta recomandare? In primul rand pentru ca umezeala, de exemplu, va afecta invelisul de plastic al placii, facandu-l sa se umfle si sa se decojeasca. In al doilea rand, variatiile de temperatura vor afecta rotile iar sezonul urmator nu te vei putea bucura din prima de o plimbare, ci va trebui sa te ocupi de schimbarea rotilor sau chiar a placii, in intregime.

Pe de alta parte, inainte de a-l pune intr-un loc si uita de el pana la primavara, fa-i o scurta inspectie si repara-l daca descoperi anumite defectiuni. Desi poate nu pare o idee buna sa repari placa de skateboard pentru ca mai apoi sa o lasi uitata intr-un colt, o astfel de actiune iti va fi de folos la primavara cand, asa cum spuneam si mai sus, vei putea sa te bucuri imediat de o plimbare sau de niste trick-uri cu placa.

De asemenea, nu uita sa il cureti bine de orice murdarie, sa il usuci daca l-ai spalat cu apa si abia mai apoi sa il pui la hibernat. Asta te va scuti de surprize neplacute cand te vei decide sa il scoti la aer.

Atentie la locul de depozitare

Daca te-ai gandit ca e suficient sa pui placa undeva in hol, sau in oricare alt loc circulat din casa, ar fi bine sa mai analizezi situatia. In afara de faptul ca cineva risca sa se impiedice de ea si sa se accidenteze, si placa poae avea de suferit daca este luata la suturi si impinsa de colo-colo de oricine trece pe langa ea. Evita sa o degradezi astfel si depoziteaza placa intr-un loc in care nu va fi prea „deranjata” pana la primavara. In acest fel te vei scuti si pe tine de un stres in plus, avand grija ei, dar si pe cei din casa de accidente nedorite.

O idee buna de depozitare, mai ales pentru cei impatimiti, o reprezinta sistemele de prindere de perete sau chiar de tavan. Daca ciclistii indraznesc sa isi aduca bicicleta in casa, la vedere, de ce nu ai face si tu la fel cu placa de skateboard? In plus, aceasta poate reprezenta un obiect interesant de decor si motiv de conversatie cu musafirii.