Cum împachetezi bagajul de mână? 4 sfaturi pentru organizarea eficientă a lucrurilor în rucsac

Împachetarea bagajelor este unul dintre cele mai importante aspecte în pregătirea unei vacanțe plăcute și liniștite. Adesea, acest proces poate fi anevoios, pentru că nu ai suficient spațiu în rucsac. Această bătaie de cap poate fi ocolită, dacă știi anumite trucuri cum să împachetezi lucrurile, să minimizezi încărcătura și să ai tot de ce ai nevoie în călătoria planificată.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să împachetezi ca un profesionist:

 

  • Împachetează mai întâi încălțămintea

 

În orice călătorie vei avea nevoie să schimbi cel puțin una sau două perechi de încălțăminte. Acestea însă pot ocupa prea mult spațiu într-un bagaj de mână, dacă nu sunt aranjate corect. Este recomandat să cureți bine încălțămintea și să pui fiecare piesă de încălțat în câte o pungă de plastic. Dacă ai pregătit o pereche de ghete sau pantofi, folosește spațiul din interiorul încălțămintei. Pune câteva perechi de șosete sau colanți în interiorul ghetelor și pantofilor, pentru a folosi fiecare centimetru de spațiu.

Pentru început, aranjează perechile de încălțăminte în interiorul bagajului. Le vei pune primele, pentru a putea folosi spațiul rămas între perechi și a  suplini cu un tricou sau lenjerie care s-ar plia perfect în locul gol rămas.

 

  • Combină ținutele înainte de a împacheta bagajul

 

Înainte să începi a strange hainele pe care le vei lua în vacanță, gândește-te în prealabil cum le vei combina. Poți alege haine de bază pentru a le putea combina între ele în diferite ținute. Spre exemplu, din o  pereche de pantaloni scurți, un tricou alb, o fustă mini sau midi și un crop top pastelat poți alcătui deja patru outfituri pentru patru zile diferite. Pentru ocazii speciale, le vei putea accesoriza cu o bentiță sau un colier strălucitor și un machiaj ușor.

Acest truc îți va eficientiza timpul inclusiv în vacanță, întrucât vei ști ce ținute ai și nu mai trebuie să cauți hainele și accesoriile prin bagaj în timpul zilelor tale de vacanță.

 

  • Alege accesorii multifuncționale

 

Accesoriile întregesc și individualizează orice ținută. Trebuie să știi că acestea pot avea mai multe funcții, dacă le alegi strategic. Spre exemplu, o eșarfă îți poate servi drept accesoriu la gât, le poți atașa la orice genți pentru femei de la Barneystore.ro sau o poți transforma într-o bentiță care îți va accentua podoaba capilară.

De asemenea, poți alege bijuterii clasice care se vor potrivi cu mai multe ținute pe care le-ai pregătit în prealabil și îți vor scoate în evidență feminitatea și eleganța.

 

  • Pune lichidele la suprafață

 

Fie că zbori cu avionul sau alegi un alt mijloc de transport pentru a ajunge la destinație, să știi că merită să acorzi o atenție specială lichidelor pe care le vei lua. Toate recipientele trebuie să le pui în trusa cosmetică sau într-o pungă de plastic care se închide cu un fermoar sau orice alt un mecanism de închidere. Astfel, vei evita eventuale scurgeri din recipientele tale în rucsac și vei putea să le prezinți la control la avion, fără a despacheta întreg bagajul de mână.

Cu toate acestea, ține cont de aspectul că hotelul sau locul unde vei sta în vacanță, îți va pune la dispoziție un săpun, gel de duș, șampon sau ai dreptul să le soliciți, dacă acestea lipsesc. Acest detaliu te-ar scuti de câteva recipiente care vor ocupa loc în rucsacul tău. 

Așadar, o vacanță liniștită înseamnă să planifici minuțios fiecare detaliu, inclusiv  bagajele și  modul de aranjare a fiecărui lucru indispensabil în călătorie. Cu toate acestea, aranjarea strategică a rucsacului, te-ar salva de transportarea unor obiecte inutile, care îți vor îngreuna drumul și procesul de control la aeroport.

Sursa foto: Unplash.com