Cum își pot suplimenta românii activi veniturile lunare?

O mare parte dintre români simt nevoia de a-și completa veniturile lunare, acestea părând insuficiente, de cele mai multe ori, pentru satisfacerea tuturor nevoilor personale. Există multe moduri prin care românii activi și dornici de evoluție pe plan financiar și personal reușesc să-și suplimenteze veniturile. Cele mai frecvente cazuri constau în înființarea și gestionarea unei afaceri personale sau în valorificarea unui hobby sau a unei pasiuni. De asemenea, varianta unui al doilea loc de muncă este des abordată.

 

Iată cum își pot suplimenta veniturile cei care doresc să își dezvolte nivelul de trai:

  • Un al doilea loc de muncă este o soluție des abordată de către români. Bineînțeles, aici intră în discuție o ierarhizare concretă a activităților, ceea ce implică o gestionare clară și eficientă a programului de muncă. Unul dintre cele două joburi ar trebui să ocupe o poziție principală, adică să fie considerat cel de bază, acordându-i-se o mai mare parte din program. Ideal ar fi ca cel de-al doilea loc de muncă să fie unul cu program redus, astfel încât individului să nu i se impute o oarecare lipsă de implicare sau eficiență la vreunul din aceste două locuri de muncă.

Este foarte importantă întocmirea unui plan de cheltuieli lunare, dar și o gestionare rentabilă a timpului. Neglijarea timpului liber sau a pauzelor, prea adesea subestimate, este un pericol pentru oricine și poate conduce chiar la sindromul burnout, afectând în mod negativ sănătatea individului și în mod implicit, randamentul său în domeniile de activitate; 

  • Înființarea unui afaceri personale este o variantă deosebit de apreciată printre români, dar nu toți reușesc să o gestioneze cu succes. În primul rând, este deosebit de importantă alegerea unui domeniu față de care să existe atracție, dar și un minim de cunoștințe. Domeniul de activitate trebuie ales cu grijă, astfel încât afacerea personală să ofere satisfacție pe termen lung atât pe plan personal, cât și financiar, ceea ce înseamnă că trebuie gândit și întocmit un plan.

Totuși, aspectul financiar nu este mereu prietenos cu cei ce doresc să pună pe picioare o nouă afacere. Pentru cei pragmatici există posibilitatea unui credit fulger, cum este cel de la creditfix.ro, care să le asigure suma necesară pentru începutul viitorului lor strălucit. Totul este posibil cu un mic ajutor la început de drum, iar a cere ajutor este cel mai înțelept lucru pe care îl poate face un om hotărât să evolueze.

  • În completarea punctului anterior, se poate aduce în discuție valorificarea unui hobby sau a unei pasiuni care poate suplimenta veniturile lunare. Marele avantaj al acestei variante este restabilirea unui echilibru între efort și plăcere. În acest fel, cresc substanțial șansele de progres într-un domeniu considerat fascinant pentru individ, fapt ce vine la pachet și cu o mai mare satisfacție emoțională și psihică.

Și în acest scenariu se pot aplica lucrurile menționate mai sus în privința gestionării timpului și a investiției incipiente pentru ca afacerea să fie una fructuoasă pe termen lung. Pe lângă calcularea unei sume necesare de investiție, trebuie luată în considerare și promovarea, iar mediul on-line este extrem de prielnic în acest sens, chiar dacă afacerea în discuție este una cu accent pe desfășurarea off-line.

Cu puțin efort și un plan bine pus la punct, oricine își poate mări bugetul, iar determinarea este factorul cheie. Un al doilea loc de muncă, cu accent pe evoluția personală sau o afacere pornită de la o activitate plăcută sunt idei demne de luat în considerare de către cei ce vor să observe cât mai curând o evoluție pe plan financiar.

Sursa: pexels.com