Cum îți protejezi afacerea de hackeri. Cine trebuie să încheie asigurări profesionale IT și ce riscuri acoperă

Atacurile cibernetice reprezinta una dintre cele mai mari amenințări cu care se confruntă companiile în zilele noastre. Orice firmă, indiferent de domeniul în are activează, are o componentă online, care poate reprezenta un punct vulnerabil dacă nu este bine protejată. 

Atacurile cibernetice sunt din ce în ce mai sofisticate, de aceea și metodele de protecție trebuie să fie suficient de bine dezvoltate pentru a le face față. Dar sunt de notorietate cazurile în care hackerii se dovedesc a fi cu un pas în fața departamentului IT, chiar și în cazul unora dintre cele mai mari companii din lume, care investesc sume colosale în soluții de securitate cibernetică. 

O soluție care să dubleze protecția oferită de programele de securitate cibernetică este un pachet de asigurari profesionale IT, pe care orice companie ar trebui să îl achiziționeze, astfel încât să minimizeze pierderile suferite în cazul unui atac al hackerilor.

Leader Team Broker are pregătite, special pentru domeniul IT, o serie de soluții care pot acoperi cele mai dezavantajoase situații prin care poate trece o companie împreună cu angajații ei, în urma unui atac cibernetic.

Pachetul de asigurări profesionale IT poate include polițe de răspundere profesională (Professional indemnity/Errors and Omissions), răspundere generală (Public/General liability), Cyber Risk, răspunderea angajatorului (Workers Compensation/Employers Liability) etc., la prețuri accesibile, care pornesc de la 550 de euro/an. 

Asigurările pot fi încheiate atât de către PFA-uri sau microîntreprinderi, cât și de către companii mari (SRL sau SA), indiferent de cifra de afaceri pe care o realizează, iar limitele de răspundere oferite se încadrează între 100.000 euro și 25 de milioane de euro, în funcție de gradul de risc și de expunere.

Asigurările profesionale IT au o acoperite amplă. Pe lângă daunele provocate de atacuri cibernetice, polițele IT acoperă și daunele provocate de erori umane, situațiile în care apar pierderi generate de omisiuni, greșeli sau neatenție, care pot prejudicia activitatea unei companii sau daunele proprii ce derivă din atacuri cibernetice. Totodată, acest tip de polițe asigură clădirile și infrastructura IT, echipamentele electronice, angajații care activează în domeniul IT și pierderea sau furtul de documente. Asigurarea IT include și plata amenzilor GDPR, ca urmare a unui atac cibernetic.

Principalul avantaj al unei polițe de asigurare IT este însăși forma de protecție pe care aceasta o implică. Dacă firma, echipamentele și angajații sunt protejați de orice fel de atac cibernetic ce poate conduce la pierderi, în baza asigurării IT care acoperă o serie extinsă de riscuri, compania își poate desfășura activitatea cu pierderi minime și fără perturbări majore. 

Leader Team Broker oferă servicii complete de asigurare prin care companiile beneficiază de cele mai bune polițe, ce acoperă toate riscurile care pot apărea în urma unui atac cibernetic. De asemenea, brokerul oferă consultanță cu privire la alegerea soluției de asigurare potrivite, în funcție de gradul de dezvoltare al companiei și potențialele situații ce necesită acoperire, și asistență în momentul notificării daunei. Costurile sunt personalizate, în funcție de necesitate, iar decontarea sumelor se face rapid, în conformitate cu polițele încheiate.

CategoriiFără categorie