Cum menții performanța anvelopelor tale

Se știe faptul că fiecare tip de anvelopa este construit pentru anumite performanțe standard, însă de-a lungul timpului aceste performanțe scad, uzura intervine iar situațiile dificile de trafic sau vreme pot crea dificultăți.

Există oare posibilitatea să le menținem starea cât mai bună pe o perioada lunga de timp?

În primul rând este recomandabil să optezi pentru anvelope care oferă o performanță excelentă de la început, în cele mai dificile condiții meteo și orientându-te după tipul de trasee pe care le vei străbate. Adaptează nevoilor tale anvelopele necesare, fie de vară sau de iarnă.

O anvelopă premium are o aderență mult mai mare pe carosabil umed și alunecos. Asta înseamnă o distanță de frînare redusă și un risc de accidente mult diminuat. Nu cumpăra la întâmplare anvelope, indiferent cât de tentantă pare o ofertă. Magazinele online specializate în anvelope îți pun la dispoziție exact anvelopele potrivite pentru autoturismul tău. Investind într-un set de cauciucuri auto de calitate, vei remarca durabilitatea acestora în timp.

Atunci când cumperi anvelope fabricate de mărci de renume, vei economisi combustibil iar eficiența pe termen lung va însemna menținerea performanței anvelopei de-a lungul vremii.

Întreținerea periodică a anvelopelor le prelungește viața. Verificarea presiunii aerului, schimabarea regulată a anvelopelor in fiecare sezon, inspectarea și echilibrarea la nevoie înseamnă un plus de mententanță pentru orice model de cauciucuri.

Anvelopele umflate excesiv sau insuficient nu se vor uza în în mod uniform. Acest aspect duce la deteriorare treptată. O anvelopă umflată la presiune prea scăzută duce la mărirea consumului de combustibil și implicit la costuri de transport mai mari. Rezistența suplimentară la rulare duce la efort în plus din partea motorului. Deoarece osiile din față și din spate și  din părțile laterale stânga și dreapta ale autovehiculului uzează anvelopele în mod diferit, e nevoie de schimbarea regulată a anvelopelor.

Deteriorarea anvelopelor trebuie observată din timp. Uzura, punctele tocite duc în timp la scăderea calității anvelopei. Inspectarea periodică a stării anvelopelor trebuie să devină o rutină. Presiunea în anvelope trebuie măsurată atent, înainte de orice voiaj mai lung. Nu pleca la drum fără să verifici starea anvelopelor, inclusiv a celei de rezervă. E posibil oricând să ai nevoie de ea, de aceea trebuie menținută mereu în stare impecabilă.

Un alt sfat util este respectarea capacității de încărcare a autovehiculului. Indicele de încărcare maxim trebuie cunoscut și depășirea acestei valori va însemna un risc major de deteriorare a anvelopei. De asemenea, viteza excesivă dăunează anvelopelor. Forța de frecare cu carosabilul, căldura acumulată duce la accidente nedorite, la explozii bruște a cauciucurilor.

Pe termen lung, întreținerea corectă a anvelopelor, de vară sau de iarnă, va aduce economii considrabile. Mai mult, anvelopele utilizate corect aduc un plus de siguranță la volan, confort și o deplasare eficientă, în orice condiții meteo sau de trafic.