Cum pot softurile cu inteligență artificială să ajute la creșterea unui business

Inteligența artificială a devenit tot mai importantă în interiorul companiilor, care caută modalități cât mai ingenioase de atragere a clienților. Evoluția acestui trend tehnologic a revoluționat sectoarele economice, fiind folosit cu succes ca un excelent instrument de marketing. Noua tehnologie ne schimbă complet existența și a reușit să câștige o atenție foarte mare și în rândul antreprenorilor. Iată cum pot softurile moderne să ajute la creșterea unei companii:

Automatizarea proceselor prin robotizare

Tehnologia RPA – Robotic Process Automation permite unui software să imite comportamentul uman. Asta înseamnă eficientizarea task-urilor zilnice dintr-o firmă, prin realizarea unor fluxuri automate fără intervenție umană. De exemplu, dacă vorbim de un ERP software care integrează elemente de tehnologie RPA și inteligență artificială, acesta poate funcționa într-o companie folosind interfețele de utilizator ale aplicației la fel ca un om.

Creșterea productivității

Un soft inteligent ajută o organizație să câștige mai mult timp pentru activitățile cu adevărat importante, care pot aduce valoare adăugată. În acest fel, se mărește productivitatea, întrucât procesele sunt executate mult mai repede, fără greșeli și cu costuri mai mici. Pe lângă faptul că un software lucrează mai rapid și mai ieftin decât un angajat, acesta e disponibil și 24 de ore din 24, fără întreruperi sau pauze.

Satisfacția clienților

Printr-un sistem de lucru automatizat se poate asigura și calitatea serviciului de suport pentru clienți. De pildă, chatboții reprezintă softuri special realizate pentru a interacționa cu clienții. Acestea pot răspunde la întrebările utilizatorilor, rulează sarcini simple și repetitive într-un ritm mai rapid decât o persoană și pot obține informații relevante dintr-o cantitate uriașă de date. Datorită gradului de inteligență artificială cu care sunt dotați, ei devin din ce în ce mai eficienți.

În prezent, multe companii investesc în inteligența artificială și nu este vorba doar despre giganți precum Google sau Facebook, care au în spate astfel de tehnologii. Indiferent de industrie, implementarea instrumentelor inovatoare este esențială pentru automatizarea proceselor și creșterea afacerii.