Cum poti avea mai multa incredere in tine?

Lipsa increderii in sine desi este o problema reala, o bariera ce se interpune intre noi si obiectivele pe care ni le setam, rareori vorbim despre aceasta, considerand-o mai degraba o slabiciune. In realitate, lipsa increderii in sine este adesea motivul pentru care putem avea o relatie dezechilibrata cu noi insine. Stima de sine este cea care ne pune piedici reale intr-o multime de circumstante din viata de zi cu zi si cu toate acestea, rareori ii acordam atentie si cautam solutii pentru a o inlatura. Mai mult decat atat, absenta increderii in sine poate sta concomitent si la baza ratarii unor oportunintati importante sau chiar evitarea unor relatii personale si profesionale.

Mai inainte de toate, trebuie sa tii cont de faptul ca pot aparea momente in viata in care te poti simti lipsit de incredere, insa vestea buna este ca episoadele trecatoare nu par a avea un impact major asupra calitatii vietii. In cele ce urmeaza, am pregatit pentru tine cateva sfaturi ce te pot ajuta sa capeti un plus de incredere in tine si in potentialul pe care il ai.

Invata din esecuri

Nimanui nu ii place sa esueze, este firesc! Insa fiecare esec, oricat de mare sau de mic ar fi el, ar trebui privit ca o lectie in drumul spre succes. Este adevarat ca atunci cand esuam, ne pierdem o parte din increderea in sine, insa niciodata nu ar trebui sa privim esecul ca pe ceva negativ, ci este recomandat sa il transformam intr-o oportunitate din care sa invatam si sa crestem.

Stabileste intotdeauna obiective realiste

Nu de putine ori avem tendinta de a ne seta niste teluri marete, pe care este greu sau chiar imposibil sa le atingem, lucru ce poate duce desigur la esecuri si implicit la o scadere a increderii in sine. Pentru a evita astfel de situatii, este recomandat sa te asiguri intotdeauna ca iti setezi obiective realiste, pe care sa le poti atinge. Atingerea constata a obiectivelor te va ajuta sa iti sporesti increderea in tine si in potentialul pe care il ai.

Ai grija de imaginea ta

Nu mai reprezinta niciun fel de secret faptul ca si modul in care ne percepem are un impact major asupra stimei de sine. Din acest motiv, daca ai anumite nemultumiri legate de imaginea ta personala, este recomandat sa nu lasi acest lucru sa iti afecteze modul in care te percepi. Iti doresti o dantura perfecta si un zambet demn de covorul rosu? Apeleaza cu toata increderea la un cabinet medical precum www.DrNassar.ro. Concomitent, nu uita de fragranta incredibila de parfum care te face sa te simti in largul tau.

Evita sa te compari cu ceilalti

Chiar daca tendinta de a ne compara cu ceilalti este un lucru ce aporoape ca vine in mod natural, in realitate comparatiile cu altii nu sunt deloc sanatoase, pentru ca nu aduc absolut niciun fel de avantaj. Fiecare dintre noi avem un ritm propriu de a ne dezvolta, de aceea comparatiile cu alte persoane din cercul nostru nu ne este in beneficiu. Mai mult decat atat, niciodata nu vom sti despre numarul esecurilor prin care au trecut persoanele cu care ne comparam pana a ajunge in punctul in care se afla acum.