Cum poți să ai parte de cele mai faine petreceri în aer liber?

Oricine apreciază o petrecere în aer liber, unde se poate bucura de natură, dar în același timp să și guste mâncăruri deosebite și să bea un pahar de vin bun. Cu toate acestea, nu foarte multe persoane au ustensilele și echipamentele necesare pentru a organiza o astfel de petrece de neuitat. În cadrul acestui articol îți vom explica cum trebuie să procedezi pentru a avea parte de cele mai faine petreceri în aer liber.

Primul și cel mai important factor pe care trebuie să îl ai în vedere este echipamentul pentru prepararea cărnii. Există tot mai multe magazine specializate pe vânzarea de grătare profesionale, aștfel încât primul lucru pe care trebuie să îl faci este să vizitezi un astfel de magazin și să alegi un grătar de top.

Este foarte important ca grătarul pe care îl alegi să îți satisfacă atât nevoile, cât și dorințele. Astfel, poți să optezi pentru un echipament care funcționează pe gaz, pentru unul electric sau pentru unul pe cărbuni. În același timp, ar trebui să iei în considerare modul în care această piesă se va încadra în grădina ta și potrivirea cromatică cu alte elemente.

Un al doilea element foarte important, pe care multe persoane îl uita, sunt mașinile de făcut gheață. O petrecere de vară reușită include în mod obligatoriu multe băuturi reci. În acest sens, vei avea nevoie de foarte multă gheață, pe care de multe ori îți va fi dificil să o procuri de la o benzinărie și va fi foarte scumpă. Mașină de făcut gheață este răspunsul potrivit.

Dacă tot am ajuns la sectorul băuturilor alcoolice, este important de discutat modul în care prepari corect un cocktail și ustensilele de care ai nevoie în acest sens. Tot ceea ce trebuie să faci este să îți achiziționezi un set pentru cocktailuri și vei observa într-un timp scurt că băuturile pe care le pregătești au cu totul alt gust.

Chiar dacă la prima vedere pare neimportant, simplul fapt că folosești un shaker pentru a amesteca corect băuturile după care le filtrezi vor oferi un cu totul alt gust. Mai mult, prin adăugarea a câtorva frunze sau ierburi aromate, pe care să le pisezi împreună cu gheață îți va oferi arome unice de care să te bucuri împreună cu prietenii.

Un aspect foarte important este modul în care pregătești carnea pentru grătar și nu neapărat tipul de carne pe care îl folosești. Foarte puține persoane știu faptul că o carne pe care o ținem în baiț sau care are alături un sos va fi de 100 de ori mai gustoasă decât una simplă pe care o punem pe grătar. Tot ceea ce trebuie să faci este să folosești un sos în care să ții carnea pentru 12-24 de ore.

În cazul în care te întrebi totuși cum vei face rost de toate aceste ustensile speciale de care am vorbit până acum, trebuie să știi că este mult mai simplu decât pare. Există tot mai multe magazine, majoritatea în mediul online, de la care poți cumpăra echipamente HoReCa de specialitate.

Poți să începi prima dată cu echipamentele de bază, cum ar fi un set pentru grătar, cu care să poți manipula carnea cât mai bine și un set pentru băuturi. Pe parcurs, după ce înveți să le folosești vei observa utilitatea acestora și dacă devii pasionat de a obține cele mai bune mâncăruri și băuturi, cu siguranță vei vrea să cumperi și alte elemente. Astfel, pe lângă faptul că vei face cele mai grozave petreceri, te vei delecta cu preparate deosebite în permanență.

CategoriiFără categorie