Cum să alegi cel mai potrivit pat pentru un somn odihnitor

Vrei să alegi cel mai bun pat, pentru o odihnă perfectă? Va trebui să ții cont atât de materiale din care este confecționat, cât și de calitatea saltelei și de spațiul disponibil din încăpere. Ține cont de recomandările de mai jos, pentru o alegere optimă a patului din dormitor!

Ia în calcul spațiul disponibil

Primul pas include măsurarea spațiului în care vei așeza patul, care trebuie să fie cu cel puțin 20 de cm mai lung decât înălțimea persoanelor care îl vor folosi. Este recomandat un pat de mijloc, mai confortabil decât modelele pe colț, însă nu uita să lași loc suficient între pat și perete, pentru a te putea mișca lejer.

Alege dimensiunea corectă a patului

În alegerea patului ideal pentru odihnă, la fel de importantă este și dimensiunea suprafeței de dormit. Nu alege un pat mult prea mic și ia în calcul atât preferințele tale, cât și pe cele ale partenerului, dacă este cazul. Ține cont și de compoziția saltelelor și de materialele folosite, alături de elasticitate și adaptarea saltelelor după greutatea și forma corpului. În alegerea unei saltele de pat, nu trebuie să omiți nici gradul de confort sau protecția împotriva acarienilor.

Alege un pat cu spațiu de depozitare

Orice pat cu spațiu de depozitare este binevenit în dormitorul tău. Astfel, poți opta pentru un pat cu sertare sau ladă de depozitare sau pentru un pat rabatabil cu ladă, practic și comod, unde poți depozita lenjerii, perne sau cuverturi. Cel mai bun model de pat este cel care îți oferă atât spațiu de depozitare, cât și confortul de care ai nevoie atunci când te odihnești.

Nu uita de cadrul patului

Cele mai folosite materiale pentru confecționarea patului sunt lemnul, metalul MDF-ul și PAL-ul, la care se adaugă și paturile tapițate, extrem de elegante, care modifică aspectul unui dormitor. Cele mai indicate din punct de vedere calitativ sunt paturile cu cadru din lemn, deoarece au un aspect elegant. Cu toate acestea, trebuie să știi că sunt cele mai scumpe opțiuni, spre deosebire de paturile cu cadru din PAL sau metal. Pentru un dormitor minimalist, alege un pat cu cadru din metal, în timp ce PAL-ul și MDF-ul sunt variante ideale atunci când nu ai la dispoziție un buget consistent.

 

Ține cont de sfaturile noastre și alege cel mai bun pat pentru nevoile tale. Acesta trebuie să includă o saltea confortabilă și rezistentă, un cadru solid și materiale care nu se deteriorează ușor.