5 lucruri esențiale pe care ar trebui să le aibă camera copilului

Momentul mult așteptat este aproape și nu-ți mai încapi în piele de fericire, în așteptarea noului membru al familiei? Venirea pe lume a unui copil este un real motiv de bucurie și suntem convinși că, până acum, ai creat sute de scenarii despre ce urmează să se întâmple, odată cu nașterea bebelușului tău.

Iată ce lucruri nu ar trebui să lipsească din camera unui bebeluș!

Pătuț

Primul și cel mai important element al unei camere de copil îl reprezintă pătuțul, acolo unde cel mic va petrece suficient timp pentru ca tu să nu ignori achiziția acestei piese de mobilier încă dinainte ca acesta să se nască. Deși multe nopți veți împărți același pat, bebelușul trebuie să aibă și un spațiu dedicat, unde să poată avea parte de un somn lin. Salteaua pătuțului este un detaliu extrem de important de care trebuie să ții cont, la fel și materialul din care este fabricat patul. Părțile metalice sau cele ascuțite sunt complet nerecomandate, lemnul fiind cel mai recomandat. 

Dulăpior și masă de schimbat

În primele luni de viață, bebelușul tău va crește de la o săptămână la alta și va trebui să ții pasul cu toate aceste schimbări. Este foarte probabil ca hăinuțele care îi veneau perfect luna trecută să nu îl mai cuprindă pentru foarte mult timp, așa că un update constant al articolelor de îmbrăcăminte este binevenit. Pentru acestea, dar și pentru scutecele de unică folosință, cremele speciale sau păturicile pe care le vei schimba mai des decât îți poți imagina vei avea nevoie de un dulăpior dedicat, din motive de igienă și pentru o ordine exemplară în camera celui mic. 

Măsuța de schimbat este la fel de importantă și este indicat să o așezi chiar lângă pătuțul celui mic sau în imediata vecinătate, pentru a putea acționa rapid ori de câte ori este cazul. 

Fotoliu pentru tine

Fie că îl alăptezi sau îl veghezi atunci când doarme, ori îi citești o poveste înainte de culcare, un fotoliu numai pentru tine este binevenit în camera bebelușului. Îți recomandăm să alegi unul tapițat cu un material ușor de curățat, pentru că vor exista tot felul de evenimente mai mult sau mai puțin plăcute în care fotoliul se va păta. Atenție mare și la culori! Bebelușul tău are o sensibilitate aparte în primele luni de viață, așa că nu opta pentru nuanțe stridente, chiar dacă estetica interioară ar dicta astfel.

Covor

Și dacă tot am ajuns la capitolul cromatic, poți completa aspectul camerei bebelușului cu un covor frumos colorat. Alege din oferta vastă de covoare pentru copii varianta cea mai apropiată de gusturile tale sau de stilul în care ai amenajat încăperea și bucură-te de o imagine completă excelentă!

Unde mai pui că un covor va fi de mare folos și atunci când cel mic va crește și va începe să meargă de-a bușilea? Sau atunci când vei vrea să faci cât mai puțin zgomot, călcând cât mai ușor pe suprafața sa moale, care amortizează sunetul pașilor ce ar putea trezi în orice moment bebelușul.

Corpuri de iluminat

Deși lumina naturală este cea mai indicată în cazul celor mici, vei avea nevoie și de câteva surse de lumină artificială, montate în punctele esențiale ale încăperii. Deasupra mesei pentru schimbat și lângă fotoliul tău, aceste corpuri de iluminat trebuie să redea o lumină caldă și să fie setate la o intensitate minimă, mai ales dacă le folosești pe timpul nopții, când vei vrea să adormi bebelușul cât mai curând.

Acestea sunt cele mai importante lucruri care nu ar trebui să lipsească din camera unui copil. Ai grijă să umpli încăperea cu multe jucării și energie pozitivă, pentru ca cel mic să se simtă într-un loc în care este cu adevărat iubit.