Cum sa cumperi o MASINA LA MANA A DOUA BUNA? +7 pasi simplu de urmat

Sunteti interesat sa va achizitionati o masina la mana a doua? Bineinteles va doriti o masina complet functionala si care nu a avut prea multe probleme de-a lungul timpului. Cu siguranta va doriti sa cheltuiti mai putin decat ati face-o cu o masina noua si sa obtineti  in acelasi timp o masina sigura si buna. Acest lucru este posibil, insa pentru a ajunge la cel mai bun rezultat trebuie sa urmati cu strictete urmatorii pasi.

Daca sunteti interesat sa cumparati o masina second hand, asigurati-va ca faceti o alegere excelenta pentru a va scuti de dureri de cap din cauza unei masini achizitionate in graba.

Acum aveti la dispozitie cele 10 etape despre cum puteti cumpara inteligent o masina folosita,  pasi usor de urmat si care va vor ajuta sa va cumparati o masina la mana a doua pe care o veti conduce si o veti indragi multi ani de acum incolo.

  1. Definiti bugetul si nevoile. Fii realist cu privire la ceea ce iti poti permite si care este bugetul maxim pe care il poti aloca pentru cumpararea unei masini. Ia in considerare eventualele reparatii pe care urmeaza sa la iac. Ia in considerarea chiar si costul carburantului daca masina pe care doresti sa o achizitionezi are un consum de carburnat mai mare decat ceea ce conduci in prezent. Nu trebuie sa acceptati niciodata primul pret, faceti o evaluare atenta a finisajelor si a interiorului.
  2. Pastrati optiunile deschise.  Realizeaza o lista scurta de masini dorite. Nu te opri la un singur model, ia in considerare si incearca sa testezi cel putin trei optiuni de masini, marici si modele diferite.
  3. Faceti-va temele. Daca sunteti interesat de un anumit model de masina, interesati-va si cititi pe cat posibil despre acesta pe diferite forumuri online sau reviste se specialitate.
  4. Calculati costurile de intretinere. Interesati-va cat va costa piesele masinii, care sunt sumele cerute pentru testarea periodica sau chiar costurile de reparatii in cazul in care ceva nu mai functioneaza sau exista o componenta stricata. Indiferent de alegerea marcii sau a unui anumit model, va puteti diagnostica masina cu ajutorul unui tester auto multimarca potrivit pentru majoritatea marcilor si a modelelor de autovehicule prezente pe piata. Un astfel de instrument va ajuta sa economisiti sume mari de bani pentru testarile periodice si pentru a efectua diferite reparatii.
  5. Vizitati cele mai renumite locuri. Daca vorbim despre achizitionarea unei masini second hand si in aceasta situatie conteaza renumele locului si al vanzatorilor. Un loc de renume va ofera un plus de siguranta si garantia ca veti beneficia de o masina foarte buna. Este important sa va achizitionati o masina intr-o stare foarte buna, care nu a fost furata, cu un istoric de service actual pentru a va asigura ca masina a fost bine intretinuta de-a lungul anilor.
  6. Conduceti o negociere puternica. Amintiti-va ca totul este negociabil daca cumparati de la un dealer auto, negociati pentru a include in bugetul disponibil toate cheltuielile.
  7. Adresati intrebarile corecte. Inainte de a va vedea cu vanzatorul probabil primul contact pe care l-ati avut cu acesta a fost fie un e-mail fie un apel telefonic. Asigurati-va ca aveti multe intrebari, notati-le pe o foaie pentru a nu omite niciuna si pentru a nu pierde timpul atunci cand veti fi fata in fata cu vanzatorul. Unde a fost parcata? Cat de mult a fost folosita, la drumuri lungi sau drumuri scurte? Cand au fost inlocuite anvelopele? Au existat reparatii?