Cum sa inveti mai rapid: Beneficiile utilizarii markerelor si evidentiatoarelor!

Daca vrei ai notite organizate, usor de inteles, sa inveti mai usor si sa iti cresti performantele scolare sau profesionale, trebuie sa stii ca evidentierea textului este o modalitate eficienta. Astfel, va fi mai usor sa acorzi atentie subiectelor importante si punctelor cheie si sa inveti. 

Exista cateva lucruri de retinut atunci cand utilizati markere si evidentieri pentru a-ti imbunatati performantele. Mai intai, alege culori stralucitoare care vor iesi in evidenta pe pagina. In al doilea rand, utilizeaza culori diferite pentru a codifica diferite tipuri de informatii. De exemplu, poti alege markere si evidentiatoare Stabilo Boss pe albastru pentru ideile principale, verde pentru detalii de sustinere si galben pentru cuvintele cheie pe care trebuie sa le retii. Acest lucru te va ajuta sa identifici rapid informatiile de care ai nevoie atunci cand iti revizuiesti notitele. In cele din urma, asigura-te ca scrii lizibil, astfel incat sa poti citi cu usurinta propriul text. 

Markerele si evidentiatoarele – beneficii

Exista multe beneficii in utilizarea markerelor si a evidentiatoarelor atunci cand studiezi sau iei notite. Culorile stralucitoare iti vor atrage atentia, fiind usor de vazut pe pagina. Le poti folosi pentru a evidentia puncte sau pasaje importante, pentru a sublinia cuvinte cheie sau pentru a atrage atentia asupra detaliilor importante. De asemenea, poti utiliza culori diferite pentru a urmari diferite idei sau subiecte. In general, marcatoarele si evidentiatoarele sunt o modalitate excelenta de a-ti face notitele mai organizate si mai usor de studiat.

Un creion de evidentiere nu numai ca te va ajuta sa evidentiati textul, ci are si alte beneficii. Asadar, inainte de a invata cum sa folosesti pixurile cu iluminator, trebuie sa cunosti beneficiile utilizarii lor. 

Te ajuta sa economisesti timp pretios

Ca student, timpul este esential. Intelegerea modului in care poti folosi un marker de evidentiere in avantajul tau te va ajuta sa economisesti mult timp. Este unul dintre instrumentele grozave nu numai pentru studenti, ci si pentru cei carora le place sa citeasca.

Datorita marcatorului de evidentiere, poti extrage partile importante ale unui text lung. Odata evidentiate, vei sti ce parte a cartii contine informatiile de care ai nevoie si le vei gasi usor in viitor. De asemenea, iti permite sa reiei lectura exact de unde ai ramas ultima data. Alegerea mai multor culori diferite de marcare este utila pentru a tine evidenta citatelor si a propozitiilor informative. Adauga doar cateva evidentiatoare si markere la rechizitele tale si iti vei da seama rapid de cat de eficiente pot fi si cat de mult timp te vor ajuta sa castigi!

Te ajuta sa pui in evidenta paragrafele importante

Trebuie sa recunoastem ca multe carti par a avea prea multe cuvinte care nu spun prea mult si ca este posibil sa contina doar cateva paragrafe cu adevarat importante. S-ar putea ca ceea ce te intereseaza sa se rezume la o singura propozitie sau la un paragraf de numai cateva randuri. Un evidentiator de buna calitate te va ajuta sa marchezi ceea ce este important si sa treci mai usor peste textul de care nu ai nevoie. Acesta este motivul pentru care este un instrument atat de valoros pentru studenti si cititorii de carti.

Din fericire, exista multe markere de evidentiere disponibile si poti alege dimensiunea si culoarea dorite, ceea ce este grozav pentru ca te vei simti mult mai confortabil in timp ce evidentiezi textul, dar si cand il vei citi ulterior. Cu aceste instrumente nu mai exista scuze pentru a rata paragrafele esentiale ale unui text. Atata timp cat o faci corect, evidentierea punctelor importante iti imbunatateste semnificativ experienta de lectura.

Imbunatatesc calitatea notitelor tale

Atat elevii, cat si studentii, au nevoie de metode facile pentru a invata mai usor, iar evidentierea textului, in loc de a-l rescrie, poate fi o solutie. Sigur, pentru a creste eficienta, se pot folosi si ambele metode. 

Poti folosi marcatoarele pentru a evidentia cele mai  importante zone din paragrafe si apoi poti folosi aceste informatii pentru a exprima ideea de baza cu propriile cuvinte. Procedand astfel, vei procesa si intelege informatiile citite mult mai usor si le vei retine fara probleme. Utilizarea acestor instrumente pentru a formula propriile notite poate fi de mare ajutor pentru invatare iar folosirea markerului de iluminare vine cu un avantaj major, permitandu-ti sa studiezi in propriul tau ritm.  

Te ajuta sa memorezi mai usor

Urmeaza sa faci o prezentare in viitorul apropiat si ai emotii? Este bine sa te pregatesti inainte pentru a profita la maximum de timpul care iti va fi acordat pentru a atrage atentia publicului si a avea o prezentare de succes. Deoarece va trebui sa memorezi multe informatii este bine sa evidentiezi cuvintele cheie referitoare la subiect. Acest lucru poate fi util atat pentru o prezentare, cat si pentru a te pregati mai usor pentru un test si va fi de mare ajutor pentru a memora informatiile importante. 

sursa photo: pixabay.com