Cum să îți amenajezi în mod creativ zona din fața casei

Curtea sau grădina din fața casei este o zonă incredibilă de relaxare, voie bună și distracție, fiind excelentă pentru a savura cafeaua dimineața, dar și pentru a petrece timp de calitate alături de familie și prietenii tăi dragi. Vara și în zilele frumoase și libere vei putea sta afară până seara târziu, bucurându-te de o priveliște irezistibilă și de un parfum floral îmbietor! Așadar, dacă plănuiești să renovezi sau amenajezi spațiul din fața locuinței tale, iată 5 moduri creative pe care trebuie să le încerci!

 Amenajarea aleii din fața casei

Primul lucru de care trebuie să ții cont atunci când vrei să înfrumusețezi curtea din fața casei este aspectul aleii. Aceasta este necesară pentru deplasarea dintr-un loc în altul, fără a călca pe iarbă sau chiar pe plante. Așadar, amenajarea curții din fața casei începe prin plasarea dalelor, pavajelor sau pietrelor naturale pentru a crea o alee, fie aceasta dreaptă sau curbată, în model rustic sau modern. Mathaus are o gamă variată de pavaje de diferite culori, dimensiuni și forme, așadar vei găsi cu siguranță designul ideal pentru amenajare!

Înfrumusețează spațiul cu ghivece

Chiar dacă grădina din fața casei tale este de dimensiuni reduse, acest lucru nu ar trebui să îți îngrădească imaginația și creativitatea. Un colțișor personal de relaxare are nevoie de prospețimea și mirosul irezistibil al plantelor. Investește în ghivece de diferite dimensiuni și plasează-le pe acestea în diferite zone ale grădinii. 

Mai mult, pentru a te bucura de intimitate și de o briză răcoroasă pe timp de vară, alege câțiva copăcei de mărime medie și plantează-i direct în sol sau în ghivece chiar în apropierea gardului. Plantele recomandate de exterior pot fi: Thuja, Trandafiri, Palmier, Ferigă etc.

Prezența gazonului

Chiar dacă spațiul este limitat și nu poți planta florile favorite în pământ, poți instala un gazon ușor de îngrijit și care oferă un look modern și aranjat curții. Plantele în ghivece pot fi ulterior amplasate direct pe gazon. Iarba poate fi însămânțată sau poți investi în rulouri de gazon, în funcție de dorințele tale și de experiența în grădinărit! 

Mobilier pliabil pentru grădină

Ce contează dimensiunea grădinii din fața casei atunci când poți să te joci cu decorul și cu piesele de mobilier? Îți dorești o grădină aerisită și practică totodată? Atunci o soluție perfectă pentru tine este mobilierul pliabil pentru curte, fabricat din materiale rezistente la soare, umiditate și ploaie. 

Când vrei să savurezi cafeaua de dimineață sau să petreci timp afară poți monta masa pliabilă și scaunele, iar atunci când nu sunt folosite, piesele pot fi strânse și depozitate. Alături de mobilier, nu uita de corpurile de iluminat pentru o atmosferă discretă, funcțională și primitoare deopotrivă.

Indiferent de dimensiunea spațiului pe care-i ai în fața casei tale, încearcă să profiți la maxim de acesta și să-l amenajezi întocmai pe gusturile tale. În acest fel te vei simți incredibil de fiecare dată când pășești în propria curte, bucurându-te de sentimentul relaxant și binemeritat după o zi plină de activități obositoare!