4 analize și investigații pe care poți să le oferi angajaților tăi printr-o asigurare medicală

Chiar dacă există deja o asigurare medicală de stat garantată tuturor angajaților, din ce în ce mai multe companii aleg și o asigurare medicală privată, prin care angajații să poată beneficia de serviciile oferite de un lanț privat de clinici și spitale.

De obicei, aceste tipuri de asigurări includ și anumite pachete sau abonamente medicale ale clinicilor participante care pot fi alese în funcție de mai multe criterii.

Pentru a putea acoperi nevoile a cât mai multe companii și firme, clinicile participante și firmele de asigurări au creat mai multe tipuri de pachete de asigurări medicale private, numărul serviciilor disponibile crescând de obicei odată cu prețul.

4 analize și investigații de care angajații pot beneficia

De la analize de bază la investigații anuale, screening-uri și multe altele, opțiunile pe care angajații le au la dispoziție depind de lanțul privat de clinici și spitale cu care angajatorul a încheiat contractul și de tipul de asigurare medicală ales.

Câteva dintre analizele și investigațiile cele mai des întâlnite în aceste asigurări includ:

Analize medicale

Pentru mulți analizele medicale reprezintă fundația oricărui beneficiu medical, fie el asigurare medicală, abonament, pachet promoțional etc, acestea fiind testele cele mai des cerute de către orice medic.

Deoarece analizele medicale pot oferi informații detaliate despre starea de sănătate și pot indica prezența anumitor probleme sau afecțiuni, angajații companiilor care au încheiat contracte cu clinicile private pot primi fie analize gratuite fie reduceri semnificative ale acestora în orice clinică participantă din România și nu numai.

Consultații medicale generale și de specialitate

Fie că este vorba de consultații medicale generale periodice sau de consultații de specialitate pentru diferite probleme cum ar fi cele de natură pulmonară, dermatologică sau de nutriție, asigurarea medicală poate oferi angajaților oportunitatea de a fi consultați în cel mai scurt timp posibil.

Având în vedere că aceste consultații se realizează în același lanț de clinici și spitale care oferă și alte servicii medicale, este posibil ca angajatul să fie scutit de drumuri adiționale de la o locație la alta, multe dintre cerințele medicului specialist putând fi găsite în aceeași clădire (laborator analize medicale, săli de recoltare probe, CT, RMN etc).

Investigații anuale

Având în vedere că multe afecțiuni au un risc mai mare de dezvoltare după o anumită vârstă, cum ar fi cancerul mamar sau cancerul de col uterin, sunt necesare anumite investigații anuale de screening pentru depistarea precoce a acestora.

Deoarece pot exista diferite prețuri pentru mamografie, metoda de screening pentru cancerul mamar, această investigație anuală și multe altele pot fi incluse în pachetele de asigurare medicală pentru angajați sau în abonamentele încheiate cu clinicile din domeniul privat de sănătate.

Servicii de diagnostic

Serviciile de diagnostic sunt folositoare atunci când medicul specialist suspectează prezența unei anumite probleme sau afecțiuni.

Deoarece analizele de sânge nu pot oferi un diagnostic clar de cele mai multe ori, acestea indicând doar potențiala prezență a unei probleme, serviciile de diagnostic includ de obicei radiografii, ecografii, imagistică prin rezonanță magnetică și CT.

De la consultația generală la efectuarea analizelor medicale și obținerea tratamentului corespunzător, toate aceste etape pot fi obținute de către angajații companiilor care aleg asigurări medicale încheiate cu rețelele private de sănătate,  în funcție de pachetul de servicii ales.

Diferența dintre asigurarea de sănătate de stat, care este obligatorie și asigurarea medicală privată, este abilitatea de a alege serviciile medicale dorite în cazul celei private, fapt care oferă astfel mai multe opțiuni angajatorilor și oportunitatea de a alege servicii relevante pentru un număr cât mai mare de angajați.