Cum să îți decorezi corect grădina astfel încât să arate tot timpul bine?

Ornamentele de grădină pot ghida modul în care modelați și utilizați spațiul în aer liber și pot afecta felul în care se simte atunci când vă aflați în ea. O poartă din fier forjat poate marca intrarea într-o lume verde, un felinar agățat de copaci ridică perspectiva, o bancă curbată inspiră un pui de somn. Așezate cu grijă, destul de bune, dar practice, aceste elemente oferă indicii subtile, dar eficiente. De asemenea, oferă spațiului de grădină un aspect finit în toate cele patru anotimpuri. Trucul este să nu exagerezi.

Lămpile solare sunt articole de gradina fabuloase

Poți pune lampi solare pe lângă alei sau chiar printre flori și vei obține cu siguranță cele mai interesante decoruri de grădină. Vor da profunzime spațiului și, în plus, te vor ajuta să  vezi mai bine noaptea, atunci când te afli în exterior.

Nu uita de mobila de grădină

O grădină mobilată nu ar trebui să arate prea ordonată, spun specialiștii. Alege piese de mobilier de grădină care să dea un aspect relaxat spațiului exterior și care să te ajute să te simți bine când te relaxezi aici.

Poți crea decoruri vintage

Poți folosi o paletă simplă, în mare parte cu plante verzi, chiparoși și ulmi chinezești în mijlocul rozmarinului, acantului și trandafirilor albi „Iceberg”. Decorul de grădină se poate pierde într-un peisaj foarte colorat. Poți pune ornamente de piatră care să arate tot timpul bine în contrast cu spațiul verde. De asemenea, poți crea decoruri vintage inspirate din diverse culturi.

Respectă stilul exterior al casei

Indiferent de stilul casei tale, ornamentele îl pot aduce în peisaj, integrând mai bine clădirea în grădină. Spre exemplu, pentru a se armoniza o intrarea rustică placată cu piatră, poți pune ghivece de metal  așezate deasupra piedestalelor din teracotă asortate. În curte, un fronton decorat cu delfini și care ține plante suculente în ghivece poate să creeze un punct focal.

Amenajează intrări speciale în grădină

Chiar și într-o grădină mică, o succesiune de spații discrete, conectate prin pasaje și poteci, adaugă un sentiment de mister și expansiune unei plimbări obișnuite. Poți începe cu un foișor drapat cu glicine lângă casă și o alee care șerpuiește în jos, pe terase, apoi în jos trepte. Poți folosi în acest sens piatră. Poți folosi inclusiv viță de vie care să marcheze tranzițiile către diferite zone. Bougainvillea în ghiveci, arborii de citrice și palmierii accentuează în continuare intrările, la fel ca și piesele cocoțate pe piedestale.

Pune mobilierul în schema generală

Stilul oricăror mese și scaune pe care le alegi are un impact mare asupra aspectului spațiilor exterioare, desigur. Dar ar trebui să fie în coerență și cu celelalte obiecte și materiale decorative pe care le folosești. Prin urmare, alege toate elementele acestea cu foarte mare atenție de fiecare dată. Poți crea un spațiu unitar în exterior dacă te orientezi corect și dacă alegi bine piesele pe care le folosești în exteriorul casei. Doar așa vei putea impresiona pe oricine te vizitează.