Cum să îți perfecționezi tehnica pentru manichiură?

Manichiura este, adesea, percepută drept cartea noastră de vizită. Aceasta poate spune foarte multe lucruri despre personalitatea noastră și propriul stil, fiind o metodă pe care femeile o folosesc des pentru a se exprima și pentru a se simți încrezătoare. 

Cu toate acestea, este important și modul în care îți vei face manichiura. Tot mai multe femei aleg manichiura profesională, efectuată de experți în domeniu, deoarece este mult mai rezistentă și are un aspect mult mai îngrijit. Iată cum îți poți perfecționa propria tehnică pentru manichiură pentru a avea mereu unghii superbe și pentru a le oferi cele mai bune rezultate clienților, dacă ești familiarizată cu acest domeniu. 

Perfecționarea tehnicii pentru manichiură nu a fost niciodată mai simplă

Cu siguranță, există pașii clasici de pregătire și curățare a unghiilor, înainte de aplicarea propriu-zisă a culorilor și elementelor de decor. Un tehnician bun va cunoaște întotdeauna pașii corecți, întrucât aceștia sunt foarte importanți atât pentru aspectul final al unghiilor, cât și pentru siguranța și sănătatea clienților. Deși sunt esențiali, aceștia nu sunt singurii pași de care un tehnician trebuie să țină cont pentru a oferi o manichiură perfectă. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să îți schimbi complet rutina de manichiură.

Aplică produsul fără să îl agiți înainte

Majoritatea femeilor agită culoarea înainte de a o aplica pe unghii. Acest lucru poate duce la formarea bulelor de aer, iar manichiura poate fi compromisă, întrucât ele se vor transfera pe unghii. Bineînțeles, calitatea este la fel de importantă atunci când vorbim despre o culoare aplicată fără cusur. De aceea, este important să investești în geluri pentru unghii de calitate, deoarece acestea sunt cele mai expuse riscului de formare a bulelor de aer. Pe Savyprofessional.ro poți găsi o gamă variată de geluri, potrivite pentru orice stil și preferință.

Urmează cu atenție pașii de pregătire și igienă

Pregătirea unghiilor pentru aplicarea gelului sau ojei este crucială pentru o manichiură rezistentă, cu un aspect cât mai îngrijit. Fii sigură că vei urma pașii corecți, potriviți pentru orice tip de unghii, geluri și alte produse de decor. Pe lângă aspectul perfect, pașii de început vor asigura și o igienă corespunzătoare. Riscul infectărilor de la nivelul unghiilor este foarte crescut atunci când pașii nu sunt respectați cu strictețe. Poți evita cu ușurință astfel de incidente cu ajutorul igienizării frecvente a ustensilelor și mâinilor, în prealabil. 

Acordă atenție preferințelor comunicate de clienți

Clienții vor fi mult mai fericiți, bineînțeles, atunci când rezultatul întâlnește așteptările pe care le aveau. Astfel, pentru a oferi o experiență cât mai plăcută în salonul tău este necesar să respecți preferințele clienților, deoarece fiecare va avea un stil original și diferite cerințe. Cu siguranță, poți oferi sfaturi în privința aspectului final, însă deciziile principale trebuie să le aparțină întotdeauna clienților. 

Manichiura este utilizată, încă din cele mai vechi timpuri, pentru înfrumusețare și exprimarea feminității. De aceea, aceasta nu trebuie să fie ignorată, întrucât ea te poate ajuta să îți expui într-un mod elegant personalitatea și esența. Pentru a fi sigură că rezultatul este cel dorit, nu uita să aplici regulile clasice pentru manichiură, dar și să dai frâu liber imaginației. 

 

Sursa foto: unsplash.com